Председателят на БСП Корнелия Нинова направи изявление в Народото събрание

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова направи изявление в Народото събрание
Коментари Харесай

Нинова: Не дръжте законопроекта ни на трупчета, да спрем харчовете от джипката

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова направи изказване в Народото заседание от името на парламентарната група на левицата, в което съобщи, че упорства партийните законопроекти да бъдат прегледани.

" От името на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " имаме въпрос и настояваме законопроектите, импортирани от нас преди седмица още, да бъдат включени в работата на комисиите и надлежно в работата на зала. Защо? Законите, които внасяме, са насочени в решение на два незабавни казуса. Единият е да се ограничи опцията за харчовете от прозореца на джипката, както стана известно, тъй като до момента в който тук решаваме въпроси с изборното законодателство, тези разходи не престават. Само предходната седмица на едно съвещание на Министерски съвет бяха изхарчени 200 млн. лева ", означи Нинова.

" Една от бързите и незабавни стъпки е да приемем Законът за обществените финанси, който сме внесли и се намира в деловодството 10 дни ", сподели още Нинова. Тя разясни, че там Българска социалистическа партия е предложила ограничаване на министър-председателя да харчи безсистемно пари без това да минава през Народното събрание. " Принципна, държавническа политика. Уви, държите този закон на трупчета ", посочи още водачът на Българска социалистическа партия.

" На второ място законите, които сме внесли, са също незабавни и насочени към ограничения за хората, семействата, младите фамилии, децата и възрастните. Настояваме, в случай че би трябвало изключителни съвещания ръководителите на комисиите да създадат и да се прегледат нашите законопроекти. Ако желаете ги отхвърлете, само че да се гледат. Това са Законът за фамилните помощи, това е Законът за преизчисляване на пенсиите, който и вие новите политически субекти, имахте в стратегиите си. Ние настояваме да се включат по устав в работата на комисиите и в работата на залата, тъй като като сме дали обещание нещо на българските жители преди избори, държим да го осъществим след избори ", доуточни Нинова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР