Председателят на Българската федерация по модерен петобой Андрей Кузманов беше

...
Председателят на Българската федерация по модерен петобой Андрей Кузманов беше
Коментари Харесай

Българин беше избран президент на Европейска федерация

Председателят на Българската федерация по съвременен петобой Андрей Кузманов беше определен за президент на Европейската централа, и от през днешния ден публично е на тази позиция. По регламента на UIPM всеки континентален президент автоматизирано става и част от изпълнителния ръб на Световната федерация. Новината пристигна в утринните часове, а сега Кузманов и юристите на Международната централа оформят договорите сред двете страни.

„ За мен е огромна чест, че оглавих Европейската федерация по съвременен петобой. Благодаря за доверието, което получих, и се надавям на Конгреса през лятото да бъда определен и за нов мандат. Досегашният началник Дмитрий Сватковски няма право да бъде към този момент на този пост поради решението на WADA държавни чиновници от Русия да бъдат президенти на спортни федерации. Както знаете, Сватковски е народен представител от съветския парламент и по новите правила не може да бъде и ръководител на Европейската федерация. Поканата към мен пристигна от Клаус Шорман, който е президент на UIPM и борда на Световната централа. Веднага стартирам да върша нов проект за развиване на европейския петобой, който ще го преставя на Конгреса през месец юли”, показа Андрей Кузманов.

В над 100 годишната история на модерния петобой, който е фиктивен от основателя на Олимпийските игри Пиер Дьо Кобертен, в никакъв случай българин не е бил на толкоз върхова позиция в ръководството на този спорт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР