Председателят на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров e сезирал прокуратурата с

...
Председателят на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров e сезирал прокуратурата с
Коментари Харесай

Цацаров сезира прокуратурата за думи на Кирил Петков

Председателят на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров e сезирал прокуратурата с искане за проверка на негови действия, които според твърдения на премиера Кирил Петков, " навеждали на извод за осъществено закононарушение ". Това оповестиха за от Пресцентъра на антикорупционната комисия.

Става дума за изказване на министър-председателя в ефира на bTV, където Петков сподели, че има последици от изнесената от Цацаров класифицирана информация и казусът евентуално ще бъде предаден на Прокуратурата. 

От КПКОНПИ споделиха за NOVA, че Цацаров е обжалвал акта за лишаване на достъпа му до класифицирана информация пред Държавна комисия по сигурността на информацията. 

По-рано денем Цацаров подава оставката си в деловодството на Народното събрание .

Малко откакто стана ясно, че ръководителят на Антикорупцуионната комисия подава оставка, ДАНС му отне достъпа до класифицирана информаци я. Още тогава Цацаров заяви, че ще апелира акта. 

Бившият основен прокурор съобщи, че продължава да извършва отговорностите си като председател на КПКОНПИ, до приемане на оставката му. И увери, че навреме ще разгласи претекстовете за подаването ѝ
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР