– кандидат за народен представител в 50-то Народно събрание, с

...
– кандидат за народен представител в 50-то Народно събрание, с
Коментари Харесай

Цвета Галунова за корупцията: Отровата на нашето общество – борим се със симптомите, а не с проблема

– претендент за депутат в 50-то Народно заседание, с новаторски метод при битката с корупцията . Какво е нейното решение за този наболял проблем в България?

„ Корупцията – тази огромна болежка, която продължава да трови нашето общество. Години наред сме се борили против корупцията, само че вместо да изчезва, тя наподобява все по-силна. Това ни демонстрира, че се борим със признаците, а не с корена на казуса.

Искам да ви опиша за нещо, което научих от посланика на Индия: в тази страна се борят с корупцията по два съществени метода. Първият е посредством основаване на институции, които интензивно преследват, разкриват и санкционират корупционни практики. Вторият способ е посредством предоставяне на добър образец от висшите етажи на властта.

Веруюто е, че в случай че водачите не се поддават на корупция, по-трудно и тези под тях ще нарушат закона! Това е метод, който бихме могли да използван и у нас. И главното, което акцентира той бе: борим се всеки ден!

Дългосрочното решение не е просто в наказванията, а в построяването на просвета на почтеност, морал и образование, където корупцията няма почва. Моралът се образува в фамилията, учебното заведение и всяка клетка на нашето общество. Ако за миг изместим фокуса от битка против корупцията и го насочим към това да се борим за насаждането на повече почтеност и бистрота в политиката, в случай че стартираме да поддържаме политиците, които освен дават обещание, само че и осъществят своите хрумвания в дейности, в случай че подкрепим законодателните ограничения с надълбоко културно и просветително образование в морал, ще стартираме процеса по премахване на това зло.

Проблемите, основани от корупцията, могат и би трябвало да бъдат решени от политиците, които откровено работят за добруването на нашата страна. Подкрепете тези, които показват действителни дейности, а освен заявяват планове. Нужни са ни нови политици.

Вярвам, че дружно можем да построим България, в която корупцията е изключение, а не предписание. Това е развой, който можем да стартираме още през днешния ден. “

Подкрепете Цвета Галунова с бюлетина номер 24 и преференция 104.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

Цвета Галунова е гражданска квота в листата за Народно събрание на Българска социалистическа партия 4-ти МИР Велико Търново

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР