Председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева свиква извънредно заседание

...
Председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева свиква извънредно заседание
Коментари Харесай

Парламентът ще заседава извънредно заради кадрите с полицейско насилие

Председателят на 46-ото Народно заседание Ива Митева привиква изключително съвещание на Народното събрание на 17 август (вторник) от 10:00 ч. по отношение на оповестените фрагменти с принуждение над протестиращи предходната година.

" С отвращение, болежка и паника гледах оповестените фрагменти с насилието над протестиращите младежи през лятото на 2020 година Споделям това освен като ръководител на Народното събрание и правист, само че и като жител, жена и майка ". Това се споделя в изказване на Митева, изпратено до медиите и оповестено на интернет страницата на Народното събрание.

" Българският парламент, като еманация на волята на народа и поръчител за върховенството на закона, не може да остане настрани от показаното във видеоматериалите ", показва тя.

" С правото, обещано ми от Конституцията, ще свикам изключително съвещание на Народното събрание на 17 август 2021 година (вторник) от 10.00 часа за чуване на министъра на вътрешните работи за подхванатите дейности за определяне на лицата, надвишили пълномощията си, наложените санкции и взетите ограничения за недопускане на сходни прояви ", декларира ръководителят на Народното събрание.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР