Бившият кмет на Дупница инж. Атанас Янев в мандата 2007

...
Бившият кмет на Дупница инж. Атанас Янев в мандата 2007
Коментари Харесай

Бившият кмет на Дупница Атанас Янев осъди прокуратурата на 28 хил. лв. обезщетение

Бившият кмет на Дупница инж. Атанас Янев в мандата 2007 до 2011 година, считан тогава за любимец на братя Галеви, осъди Софийска районна прокуратура на 28 хиляди лева обезщетение. Искът на Янев е бил за 120 хиляди лева обезщетение на  нанесени му морални вреди.

Съдебното произвеждане против Янев, по което е оневинен дефинитивно, е траяло 12 години.

През 2008 година Софийска районна прокуратура повдигнала по отношение на Янев обвиняване, че като притежател на частна компания за енергоремонти е присвоил към 35 хиляди евро, отпуснати му по стратегия " Леонардо да Винчи ". Тогава Янев изпратил 20 заварчици на образование, само че не в Германия, както било по плана, а в Белгия, което породило подозрения, че има злоупотреби с европейски средства. Имало и подозрения, че те не са минали цялостния курс за образование.

При повдигането на обвиняването му е наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 10 000 лв., възбранени са били негови парцели, запорирани са били банковите му сметки, наложена му е била възбрана да напуща страната, отнети са му били законно притежавани оръжия. Обискирани са били пространства на компанията, както и домовете на Янев и на 20-те служащи.

Накрая, през 2020 година,  е бил оневинен дефинитивно.

Бившият кмет внесъл в съда иск против прокуратурата за 120 хиляди лева обезщетение за нанесените му морални вреди. На първа инстанция Софийският градски съд му присъдил 28 хиляди лева обезщетение и отхвърлил желае му до 120 хиляди лева, като решението е доказано и от Софийския апелативен съд, само че може да се апелира пред Върховен касационен съд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР