Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева беше приета на аудиенция

...
Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева беше приета на аудиенция
Коментари Харесай

Папа Франциск прие Цвета Караянчева

Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева беше призната на визита при папа Франциск.

Главата на римокатолическата черква посрещна Караянчева и водената от нея публична делегация в Апостолическия замък във Ватикана и насочи обръщение за мир и религия.

В най-духовния ден за България папа Франциск срещна ръководителя на Народно събрание Цвета Караянчева и беседва с нея на "четири очи ".

"Папата ни сподели - бъдете посланици на мира. Традицията не е минало, традицията е бъдеще ", показа Караянчева и добави, че е изразила признателност за отправените от папа Франциск послания за обединяване, любов и съгласие сред народите по време на визитата си в България.

„ Разказах му за мирното общуване сред другите етноси в България и опцията през днешния ден да поднеса уважението си и благодарностите за това, че той посети България и насочи тези послания от една антична страна “, сподели Караянчева.

Папа Франциск е благодарил за сърдечното му посрещане от българския народ и е изразил мощното си неспокойствие от децата, получили първо причестяване в град Раковски.

Главата на Римокатолическата черква още веднъж е изтъкнал мощните си усещания от личността на българския патриарх Неофит, наричайки го „ човек на вярата и смирението “.

Караянчева подари на папа Франциск имитация на парламентарния звънец от Учредителното заседание и юбилейни издания на Търновската и Сребърната конституция.

Дарът на папа Франциск е железна статуетка с гълъб върху лоза, който държи маслинова клонка, а в основата написа „ Пазете мира, разпространявайте мира “. Председателят на Народното събрание е получила и книги за библиотеката на Народното събрание.

„ И нещо, което доста ме развълнува – речта „ Мир на земята “, която произнесе в България, персонално тази заран подписана от него за мен и за всички българи, като обръщение за мир, благополучие и любов сред хората “, сподели Караянчева.

Визитата й е част от обичайните визити на високопоставени български политици в Рим и Ватикана за 24 май.

В Рим българската делегация ще посети базиликата „ Сан Клементе “, в която се намира гробът на Свети Кирил, както и базиликата „ Санта Мария Маджоре “, където през 9-и век папа Адриан II благославя българската писменост и делото на светите братя Кирил и Методий.

В църквата „ Свети Павел но Регола “, предоставена за свещенодействие на българската общественост, молебен за здраве на българския народ ще отслужи Западно и Средноевропейският митрополит Антоний.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР