Предприятията от китайския военнопромишлен комплекс са разработили електромагнитен катапулт за

...
Предприятията от китайския военнопромишлен комплекс са разработили електромагнитен катапулт за
Коментари Харесай

Китай изпробва електромагнитен катапулт

Предприятията от китайския военнопромишлен комплекс са създали електромагнитен катапулт за изстрелване на изтребители от самолетоносач, оповестява China Daily. Устройството към този момент е минало тествания в действителни условия.

Новият електромагнитен катапулт има компактни размери и разрешава да бъде освободено в допълнение пространство на кораба. Освен това мощността му може да се контролира, което е значимо при изстрелването на самолети с друго тегло.

Технологията е тествана с няколко хиляди изстрелвания на тежки палубни изтребители J-15. Създаването на новия катапулт е станало допустимо едвам след създаването на задоволително мощен източник на зареждане, само че китайците не дават никаква информация за него.

Китай се занимава с проектирането на личен електромагнитен катапулт от края на 90-те години на предишния век. От 2002-ра страната строи наземен изпитателен комплекс с пробна версия на устройството.

Новият електромагнитен катапулт е дълъг 120 метра. Пръв с него ще бъде оборудван бъдещият китайски атомен самолетоносач, който се строи сега. Досега единствената страна в света с сходна система бе американският авионосец "Джералд Форд ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР