„Предложението да оттегля кандидатурата си за председателското място в ЦИК

...
„Предложението да оттегля кандидатурата си за председателското място в ЦИК
Коментари Харесай

Красимир Ципов: Сам реших да оттегля моята кандидатура

„ Предложението да отдръпва кандидатурата си за председателското място в ЦИК пристигна от моя страна. Това стана няколко часа, откакто завършиха консултациите при президента. Аз желаех да се свика управителният орган на партията, с цел да проучва по този начин създалата се обстановка. Очаквахме, че ще има повече от един претендент и ще се съблюдава процедурата – да се проведат съвещания и в случай че няма консенсус посредством жребии да бъде избран ръководител на ЦИК”. Това съобщи в студиото на „ Неделята на NOVA” Красимир Ципов от ГЕРБ.

По думите му неговото оставане като претендент за ръководител на ЦИК е щяло да сътвори мотив за неуместни нападки против ГЕРБ.

„ Другият ми мотив беше, че в последна сметка ще стана част от този групов орган, наименуван ЦИК, и не считам, че е удачно да сътворявам предпоставки за подозрения във връзка с работата на този орган. ЦИК ще бъде сложена пред особени провокации с смяната на Изборния кодекс”, уточни той и добави: „ Приех да стана претендент за ръководител на ЦИК, само че чаках да има конкуренция. Това обаче не се случи”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР