Предлагах варианти за разговори, за да се разберат партиите за

...
Предлагах варианти за разговори, за да се разберат партиите за
Коментари Харесай

Борисов се присмя: Ядосан съм на Христов! От къде на къде ще напада Киро и Асен?! Оставка

Предлагах разновидности за диалози, с цел да се схванат партиите за кабинет. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред bTV.

„ Като не желаят по този начин, отиваме в Народното събрание и вършим контактни групи. Вчера Политическа партия разговаряха с Българска социалистическа партия, а през днешния ден ние. Ще се стигне до един от двата разновидността – подкрепили с декларация отварянето на бюджета от Радев. За 2 години Асен Василев приготви 4 бюджета, като последния беше преди 2 месеца.

Това ще е сватбарски бюджет и по тази причина казахме, че ще подкрепим декларацията, в случай че на тези контактни групи подпишем документ, който подсигурява да се одобряват 16-те точки на Политическа партия, еди кои си точки на ГЕРБ, тези точки на Българска социалистическа партия и така нататък След което ги гласуваме в Народното събрание и решаваме казуса “, сподели той.

„ Как ще се чувствате, в случай че на следващия ден Антон Хекимян желае да направи среща с вас и вие откажете. Той ви е оказал помощ да разпишете “, обърна се Борисов към Йочев.

„ Не правете такива съпоставения “, помоли го водещият.

„ Готов съм да се срещна с Василев и Петков, откакто срещата бъде готова. Тази лидерска среща има смисъл, когато кажем „ да, поддържам декларацията за бюджета и тези 16 хикс точки “, тогава има смисъл. Сега какво да си кажем? Те споделят, че няма да ме поддържат и аз няма да ги поддържа.

Попитан дал прошка ли е за арестите на Кирил Петков и Асен Василев, той съобщи: „ Моята душа е без значение и всички ме питат за какво съм толкоз доброжелателен. Защо ме интересува хората да изкарат зимата? “

„ Аз толкоз желая да нямам конкуренция в никоя партия. Защо да се отдръпва? Точно противоположното. По-опитен човек от мен сега няма. Аз ще управлявам България най-добре от всички и това е потвърдено. Няма да бъда номинацията на ГЕРБ за министър председател, с цел да сме сигурни, че ще има държавно управление. Готов съм със състав на кабинета – нови, остарели, млади “, уточни водачът на ГЕРБ.

Той съобщи, че в случай че пристигна времето за министрите, ще ги разгласи, само че „ това не е значимо сега “.

„ Много съм сърдит от това, което направи Росен Христов през вчерашния ден. Служебното държавно управление е да прави избори, а не да прави оценки. Има органи – ДАНС, ГДБОП, Столична дирекция на вътрешните работи, Следствие и Прокуратура. От къде на къде ще атакува нашите вероятни сътрудници от Промяната в вероятно държавно управление? Той извърши политически акт против Политическа партия. Да, пазя ги “, застъпи се Борисов.

„ Дали Гроздан Караджов и Сашо Кеша са отговорни, не знам. Той сподели, че Петков взимал по-скъп газ и ощетявал хората. Това се споделя от трибуната на Народно събрание. Не е от уеб страницата Рога и копита.

Аз нямам доверие на този министър, дали е иронично или не, оставям на феновете да преценят. Били нарушили всичко и нямало количества за септември и октомври. Много се надявах Добрев да не е прав. Национален статистически институт го споделя също обаче. Категорично демонстрира, че милиарди долари за съветски газ са изтекли към Русия по време на глобите “, изясни той.

Борисов разгласи, че ще желаят оставката на служебния министър Росен Христов, тъй като атакува Промяната.

„ Снощи по новините не го чуха хората. Явно, с цел да се чуе нещо, би трябвало да му желаяме оставката. Оставката на Демерджиев е акт в поемането на отговорност в памет на безобразията в последните месеца. Те се случват и в резултат от ръководството на Бойко Рашков. Ако той има героизъм, ще каже от кого са наследени проблемите “, сподели експремиерът.

„ Що не са ремонтирали? Защо не са си купили акумулатори? Защо не им дадоха жилетки? Аз отидох в Братислава и споделих пред целия Европейски Съюз, че ни трябват пари за ограда и единомислещо Европейски Съюз даде 320 млн. за тази ограда. Много е значимо да разберете за какво оградата е такава – не може да е от бетон. Защо две години не я направиха от бетон? Няма да одобрявам упреци. Премиерът на Англия сподели, че това оборудване е съвършено. Орбан го сподели “, напомни той.

„ Когато беше издигнато “, опита се да го среже Йочев.

„ Разбира се. Тези уреди се поддържат. Имаше нови уреди, джипки “, отговори му Борисов.

„ Кажете, ще има ли ново държавно управление. Не сменяйте фокуса. Ще има ли постоянно държавно управление “, попита го още веднъж водещият.

Има още време. Най-лесно е да кажеш Радев да ни даде бюджет. Бюджет се прави с отговорно държавно управление. Ето ви излаз – 30-40 точки, които се пишат на един лист и дали е на ГЕРБ, Политическа партия, Българска социалистическа партия или Движение за права и свободи, няма значение. Назначават се министри, които може да не са политически лица. Примерно Антон Хекимян става министър и се занимава с тези две точки. Шегувам се, просто доста време беше тук “, сподели водачът на ГЕРБ.

Според Борисов най-лесно ще е партията на Стефан Янев да вземе третия мандат, тъй като държавното управление ще е с къс мандат.

„ Винаги можем да отидем на избори. Радев ще има четвърто служебно държавно управление. Не се е уморил да прави държавни управления. Като няма парламент и медиите са съсредоточени единствено в него, е прелестно.

В същите връзки сме с Радев. Когато прави положителни неща и се държи умно не мога да кажа противоположното. За последно си приказвах с Радев по време на европредседателството. Доста години обратно. Ако той мисли положителното на страната, по време на зима и война, е по-добре да има парламент “, сподели Борисов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР