Предизвикателства и нестандартни решения, които трябваше да бъдат вземани на

...
Предизвикателства и нестандартни решения, които трябваше да бъдат вземани на
Коментари Харесай

Годината на един кмет: Корнелия Маринова говори за Ловеч, COVID-19, протестите, Конституцията

Предизвикателства и ексцентрични решения, които трябваше да бъдат вземани на момента - това бе 2020 година за община Ловеч. Разбира се, с всичките компликации, пред които бяха изправени България и светът.
Това съобщи в предаването кметът на община Ловеч Корнелия Маринова, правейки равносметка на отминаващата година. " Например, във връзка с строителната стратегия на общината, годината беше сполучлива. Успяхме да осъществяваме всички ифраструктурни задания, които си бяхме сложили за 2020 година ", означи Маринова.
Тя разяснява и събията през последните месеци, свързани с митингите и концепциите за промени в Конституцията. " Най-нормалното е в едно демократично общество да има разнообразни отзиви, които се показват. Тези, които упражняват властта сега, да са отворени към тези гласове. Друг е въпросът, че се чуваха доста и разнообразни послания, които не влизаха в разговор ", съобщи Маринова във връзка с настояванията на недоволните жители по улици и площади. " Аз не видях у протестиращите предпочитание за разговор ", безапелационен бе градоначалникът на Ловеч.
По отношение на измененията в Конституцията, инициирани от ръководещата партия, Маринова акцентира, че по тематиката е бил необходим публичен консенсус, който обаче липсва на този стадий. 
Кметът на Ловеч описа и по какъв начин минава един ден в администрацията: Преглед на дилемите за седмицата, оперативка, която вършим всяка сутрин; отчетите, които получавам от заместник-кметовете; обзор на кореспондецията, писма и периоди, които би трябвало да спазим. " Денят на един кмет е претрупан, даже е ненужно да го споделям. И това не е поза! Пред всеки кмет стои изключителна отговорност ", акцентира още Корнелия Маринова.

Целия диалог с кмета на Ловеч и равносметката за отминаващата година гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР