Предишното Х3 безспорно беше добро. Кросоувърът съчетаваше в себе си

...
Предишното Х3 безспорно беше добро. Кросоувърът съчетаваше в себе си
Коментари Харесай

Тест и цени на новото BMW X3

Предишното Х3 несъмнено беше положително. Кросоувърът съчетаваше в себе си динамично ръководство, пълноприводна трансмисия xDrive, мощни мотори и комфорт. Точно заради тази причина пред немските експерти се появи комплицираната задача, наложително да създадат третата генерация още по-добра.



Автомобилът, който беше показан в интернет през лятото и направи обществената си статична премиера през септември във Франкфурт, към този момент е у нас, а екипът ни направи обширен тест драйв на модела. Дали новото Х3 ще продължи да отстоява званието на един от най-хубавите кросоувъри в сегмента? Това ще покаже времето, само че първичните ни усещания са най-вече позитивни.

Екстериор



Новото Х3 наподобява някак си по-ярко от предшественика си. Новата визия се дължи главно на един от най-младите дизайнери в баварската компания Келвин Люк, който работи над рестайлинга на BMW 1er и на настоящето Х1. И като се вижда, при новата Х3-ка фаровете още веднъж са отделени от радиаторната решетка. Стоповете са с понижена височина и придават повече динамичност на автомобила.



Що се отнася до габаритите, то новото Х3 е по-голямо от първото Х5 (4 716 мм). Междуосието е повишено с 54 мм, а в това време масата е понижена с 55 кг по отношение на досегашната втора генерация на Х3. В общоприетите си версии новото SUV наподобява умерено нападателно, само че това радикално се трансформира в най-наточената xDrive M40i версия, която е с 20-цолови гуми и гръмък екстериорен обвес. Като цяло визията е по-динамична и по-модерна.

Интериор



Основната разлика е в арматурното табло, като при новото, дисплеят на мултимедията е изнесен нагоре и стои образно настрана от таблото. Самата мултимедийна система е най-модерната в арсенала на BMW - отлична графика и интуитивно настоящ iDrive контролер. Седалките не са огромни, характеризират се с ясно изразена странична поддръжка и с ергономичност.



Въпреки по-голямото междуосие, дистанцията за краката на пасажерите откъм гърба е по-малко и е причина за дискомфорт при по-ръстови пасажери. Уредите са информативни, а един от дребното минуси е обвързван с централното огледало, което не предлага оптимална видимост обратно. Картината се приключва от извънредно прецизната сглобка и отличното качество на материалите. С други думи умерено можем да кажем, че в интериорно отношение баварците са се пробвали да препозиционират Х3 с един клас нагоре.

Ходови характерности



Характерна линия на новото Х3 е извънредно обезшумения салон. Това, с изключение на на усъвършенствана шумоизолация, се дължи и на много по-оптимизираната обтекаемост на колата. Коефициентът на въздушно противодействие е понижен от 0.36 до 0.29. Що се отнася до окачването, то отводът от досегашното по-сложно предно окачване в интерес на McPherson е изцяло оневинен. Пневматично окачване също липсва, само че возията е оптимално мека. Последното може да се одобри, като още един минус, тъй като директните съперници Audi Q5 и Mercedes-Benz GLC имат такова окачване, въпреки и като алтернатива.



Плюсовете на пневматичното окачване са най-много в повишение на клиренса при потребност. Въпреки това новото Х3 се показва сносно в умерено сложна пресечена околност. Клиренсът е 204 мм, а ъглите на офанзива са 25.7 и 22.6 градуса. И дизеловите, и бензиновите мотори са добре познати и се оправят чудесно с новата по-лека каросерия. Осемстепенният автомат също не е оригиналност, а фирмената xDrive система предлага много независимост отвън асфалта. Като цяло от техническа позиция новата баварска Х3-ка не свети с нещо по-различно от останалите BMW-та, само че предлага всичко належащо.

Цена

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР