Преди три месеца, когато първите украински бежанци дойдоха в луксозния

...
Преди три месеца, когато първите украински бежанци дойдоха в луксозния
Коментари Харесай

“Сънди Таймс”: Кремълските тролове сеят раздор в България заради бежанците

Преди три месеца, когато първите украински бежанци пристигнаха в първокласния морски курорт Свети Константин и Елена, те бяха посрещнати с отворени прегръдки. Хиляди дами и деца бяха настанени в хотелски стаи по българското Черноморие, а на хотелиерите държавното управление даде от европейско финансиране в допълнение пари за всеки един емигрант, написа “Сънди Таймс”.

Онлайн обаче се разиграва друга история. В българските обществени мрежи се следи увеличение на подправените вести и провокативните изявления, в които се твърди, че украинските бежанци се възползват от българското гостолюбие, като печелят пари от помощите и са неблагодарни, написа “Сънди таймс”, представен от Българска телеграфна агенция.

Тези изявления откриха удобна почва и някои започваха да им имат вяра, разяснява вестникът. Проучване, оповестено от социологическа компания “Маркет линкс”, сподели, че през март повече от половината българи са били съгласни държавното управление да се погрижи за украинците, в това число финансово. Сега единствено 35 % са съгласни с това.

Според анализаторите огромна част от трафика и изявленията против бежанците идва от свързани с Кремъл ферми за тролове и други онлайн участници. Тяхната цел е да се разпространят антибежанските настроения в България, предизвиквайки обществени безредици и задълбочаване на напрежението в една поляризираната страна, написа “Сънди таймс”.

Съгласувани старания, употребяващи всички налични принадлежности, като дезинформацията, са част добре финансирана акция, прокарвана посредством Facebook доста ловко.

Това е най-новото предизвикателство, пред което се изправи новото прозападно управление на България, определено през ноември с заричане да преобрази страната, написа вестникът. То се бори с корупцията и проведената престъпност, с цел да разбие властта на мафиотските групировки и обвързваните с Русия олигарси, които държаха страната в своята прегръдка.

Вестникът напомня, че България беше най-лоялната страна от всички спътници на Съветския съюз, само че от 2007 година тя е част от Европейския съюз и е прозападно настроена. Недоволството от ръководещата класа обаче е толкоз надълбоко, че предходната година след изборите, бе основано държавно управление съвсем напълно хора без политически опит, разяснява “Сънди таймс”.

Финансовият министър Асен Василев, който е приключил Харвард, споделя за вестника, че неналичието на политически опит е преимущество.

“Всеки път, когато забележим нещо неправилно, ние го разкриваме и започваме да го променяме ", сподели той. " Можем да го създадем, тъй като не сме взели участие в основаването му на първо място”, добавя той.

Няколко месеца след встъпване във власт новото държавно управление беше изправено пред нови провокации: да се опита да поддържа съдружниците от Европейски Съюз и НАТО за Украйна и глобите против Русия, само че и да не провокира гнева на Кремъл, коментира създателят на публикацията в английското издание. Това не проработи и в края на април Русия прекъсна доставките на газ за България и Полша и машината за хибридна война на Кремъл влезе в деяние.

Фермите на троловете започнаха да изливат наличие, обвиняващо украинските бежанци във всичко - от измами с облаги до непризнателност. Проруски групи в България започнаха да разпалват обществени безредици.

Вестникът цитира министърът на електронното ръководство Божидар Божанов, който сподели, че се търси някаква цепнатина в западното общество, с цел да бъде експлоатирана.

Планът им е да всяват разкол, да основават безпорядък и да подкопават западните общества, споделя Божанов и приканва обществените мрежи да дават на държавното управление доклади за типовете консуматори, които разгласяват в сметки на български език, с цел да може да се създаде координирано противопоставяне.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР