Преди повече от един век различни пророчества гадаеха какъв ще

...
Преди повече от един век различни пророчества гадаеха какъв ще
Коментари Харесай

Сбъднаха ли се пророчествата за 2000-те, направени преди век?

Преди повече от един век разнообразни пророчества гадаеха какъв ще бъде животът през второто хилядолетие. Някои от тези предсказания в действителност се сбъднаха, само че други се оказаха прекомерно фантастични.

В едни от най-смелите прогнози се твърдеше, че още през първите години на 2000-те мухите и комарите ще изчезнат от Земята, а хората ще изобретят интелигентни роботи, които ще бъдат техни прислужници в всекидневието.

През 1899 година във Франция се пускат серия от картички, които са самобитни картини на това, което ще се случи през първите десетилетия от XXI век. Рисунките на бъдещето са дело на художника Жан-Марк Коте и неговите сътрудници.

В бъдещето за французите централно място заемат роботите, които ще заменят хората в осъществяването на всекидневната активност. Смятало се също, че през новото хилядолетие хората ще могат да се предвижват с летящи коли.

 Летящи коли

Макар че тези предсказания не са действителни от сегашна гледна точна, измежду тях има и такива, които са съумели да познаят протичащото се през днешния ден. На изобразените картички се вижда, че художниците са предполагали, че в бъдеще хората ще споделят доста по-лесно между тях посредством футуристични устройства.

Съвременната гражданска война на интернет и технологиите, свързани с него, изрично демонстрират, че тези пророчества не са надалеч от истината.

Сбъднало се е още предсказване на немски ясновидци, които са вярвали, че през 2000-те ще можем да се предвижваме доста по-бързо от едно място на друго, само че даже не са предполагали, че познатите им влакове могат да се преобразуват в метро.

В началото на XX век в Китай са считали, че с настъпване на новото хилядолетие хората ще съумеят да унищожат комарите и мухите. Това не се е сбъднало, само че за сметка на това са съумели да предскажат появяването на мобилните телефони и уебкамерите.

 Социални мрежи

Предсказанията на американците 100 години обратно се са отнасяли най-вече за външният тип на тяхната нация. Изчисленията им са предполагали, че през новото хилядолетие междинният американец ще е с 5 см по-висок, а продължителността на живота им ще се удължи поради здравословното хранене и дейния метод на живот.

Данните демонстрират, че през 1900 година междинният американец е бил висок 165 см, а през днешния ден към този момент е 170 см. продължителността на живота се е увеличала от приблизително 47 години на 76 години.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР