Преди по-малко от 48 часа, късно вечерта, близо до Киев

...
Преди по-малко от 48 часа, късно вечерта, близо до Киев
Коментари Харесай

Експерти коментират убийството на украинската снайперистката Окуева: Кой възстанови справедливостта?

Преди по-малко от 48 часа, късно вечерта, покрай Киев вследствие на пукотевица по автомобила му бе ранен жителят на Чечня Адам Осмаев, за който съветските издания пишат, че е подготвял атентат против Путин. При случая, обаче, неговата жена - Амина Окуева, участничката в батальона, наименуван на името на Джохара Дудаев, нямаше тази благосклонна орис и почина от попаднали в главата й патрони. На специалистите коментиращи случая, обаче, не се костват странни обвиняванията от страна на Украйна за съучастничество на " ръката на Москва " по отношение на гибелта й и разясняват за какво това е по този начин. За Сергей Баришников, шеф на разположения в Донецк Център за политически разбор и технологии, " атентатите, които от време на време се случват на територията на Украйна, отразяват логиката на въоръженото опълчване. Той се затруднява да дефинира поръчителя на закононарушението.

" В какъвто и да е случай, хората, които вземат участие във войната срещу Донбас, се движат по хлъзгава повърхнина, и надали ги чака дълъг и благополучен живот ", отбелязва Сергей Баришников.

" Те водят война срещу своя личен народ. Съзнателно или не, само че всички наши врагове ще си получат заслуженото във всеки един смисъл. Окуева, вероятно, като доброволец е тръгнала да си печели " точки " за снайперистки умения и то по живи цели. Ето че Господ или ориста внасят правдивост.

Що се отнася до " ръката на Москва ", то по мнението на специалиста, Киев постоянно и във всичко е податлив да упреква Кремъл, дори и без да дочака цялостна информация. " Но аз мисля, че това са изяснявания на връзките, в основата на които лежат материално-икономически аргументи. Нещо не са поделили: благосъстоятелност, или " топли места ". Това са все хора със съмнителна известност и много подозрителен метод на живот. Краят им постоянно също наподобява по този начин: абсурден и трагичен ", — обобщи Сергей Баришников.

Според мнението на Михаил Любимов, деец от разузнаването и претендент на историческите науки, обвиняванията по адрес на Русия за покушението, не наподобяват странни.

" А кой различен да упрекват украинците? Те сега се намират в положение на цялостна безредица, преминаваща под знака на революцията ", — споделя специалистът. — Там при тях се случва цялостно безвластие, а отговорността я трансферират към Русия. Затова, аз напълно умерено се отнасям към това. Би било необичайно, в случай че те бяха измислили нещо по-различно ".

По отношение на версията за отмъщението от страна на Донбас, то аз мисля, че на практика водачите на двете републики не им е до това, те би трябвало да се занимават най-много с това да се отбраняват от Украйна, от обстрелите ", изясни Михаил Любимов.

Припомняме, че убитата в Киевска област Амина Окуева, снайперистка от батальона Киев-2 бе жителка на Одеса, представяща се за чеченка. По автомобила, с който пътуваше дружно с ранения Адам Осмаев, е било стреляно от храстите на железопътен прелез до село Глеваха.

Вероятно този гибелен случай е ответен удар и е обвързван с убитата на 22 октомври край Киев 26-годишната Анастасия Слободянюк, другарка на починалия пълководец на батальона " Сомали " Михаила " Гиви " Толстих. Анастасия Слободянюк също бе снайперистка и участваше в бойните дейности в Донбас от 2014 година Два пъти е била ранявана, в това число в боевете за летището в Донецк. Участвала е и в боевете за край Иловайск.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР