Преди петнайсет години екипажът на американски реактивен изтребител направи първи

...
Преди петнайсет години екипажът на американски реактивен изтребител направи първи
Коментари Харесай

Как ще направим първи контакт с извънземни?

Преди петнайсет години екипажът на американски реактивен изтребител направи първи контакт с това, което някои считат за извънземен живот.

Това, с което в действителност екипажът на изтребителя се свързва, най-вероятно е бил някакъв тип високотехнологичен дрон.

Все отново първият контакт евентуално е все по-близо, споделят учени пред изданието The Daily Beast. Може да стане и на следващия ден. Може да е и след десетилетие, а може да е доста, доста по-далеч в бъдещето. За човешката цивилизация тази среща може да промени всичко. Но може и да не промени нищо.

Учените от десетилетия деликатно изследват галактическото пространство, търсейки сигнали, артефакти, биологични маркери или други доказателства, че животът съществува и отвън Земята.

Някои търсят микробния живот – доказателство, че еволюцията е в ход на други планети и би могла да създаде или към този момент е произвела образован живот. Други слушат сигнали идващи от космоса, евентуално провокирани от напреднали цивилизации.

Търсенето е стимулирано частично от елементарна математика. Нашата вселена сама включва не по-малко от четири милиарда планети, които са сходни на Земята. Да имаме вяра, че нещо, което можем да класифицираме като „ живот “, може да се развива единствено на нашата планета, е надменност, изясняват те.

Може да е единствено въпрос на време, преди телескоп, радиоприемник или галактическа сонда – или, надалеч по-малко евентуално, военен аероплан – да се натъкне на извънземни същества.

За да е ясно, Дейвид Фравър и Джим Слейт не са търсили дребни зелени човечета през 2004 година Те са били на рутинна подготвителна задача на 100 благи от брега на Южна Калифорния в пилотската кабина на техния изтребител F / A-18F.

Радиолокационен оператор на близкия боен транспортен съд на Военноморски сили е насочвал Фравър и Слейт, да изследват мистериозния обект, появил се на екраните на кораба.

Сензорите показвали, че неидентифицираният летящ обект се движи надолу към океана от високата надморска височина от 80 000 фута, като за малко „ увисва “ на 20 000 фута, след което се спуска до височината на вълните. След като Фравър и Слейт се доближават до опция за образен контакт с НЛО, те били стреснати от видяното.

„ Изглеждаше като някакъв тип аероплан. Овална форма. Дълъг към 40 фута. Той се извисяваше над водата, като разпиляваше талази и пяна “. Фравър насочва F / A-18 непосредствено към обекта. „ Внезапно НЛО скочи, споделя Фравър пред New York Times, форсира се като нещо, което в никакъв случай не съм виждал. “

„ Всичко беше доста необичайно. Нямам визия какво видях. Обектът нямаше турбини, крила или ротори и изпреварваше нашите F-18 “.

Военноморските водачи най-малко при два други случая през последните години са имали сходни прекарвания с НЛО. Видеоклипове от кабините на срещите събират милиони гледания в обществените медии. На фона на интерес от вероятни извънземни гости се появи вест, че трио от мощни американски сенатори от години насочват десетки милиони долари във боен офис, който проверява наблюденията на НЛО.

Военноморски сили отхвърлят да спекулират какви тъкмо могат да бъдат обектите. Много специалисти считат, че това са инцидентни електронни проблясъци на сензорни екрани или просто нечии високотехнологични дронове.

Военните сигурно даже не загатват, че са били извънземни галактически кораби. За да избегне твърда позиция във връзка с летящите чинии, Военноморски сили избират да употребяват термина „ Неидентифицирани въздушни феномени “, с цел да опишат това, което всички други назовават НЛО.

Учените, които приказват пред Daily Beast, не се вълнуват изключително при споменаването на мистериозните летящи обекти на Военноморски сили. В съзнанието им дребните зелени човечета евентуално не пресичат голямо галактическо разстояние, единствено за полетят над Сан Диего и да се подиграват на водачите на изтребители от Военноморски сили.

„ Мисля, че не сме изключително забавни за друга цивилизация, която да ни посети “, споделя Ави Льоб, харвардски физик пред „ Daily Beast “. „ Причината е, че не сме толкоз интелигентни. Отворете вестника всеки ден и осъзнавате какъв брой сме неинтелигентни. „

„ За нас е доста по-вероятно да открием следи от други цивилизации отдалечено, от разстояние “, прибавя Льоб. „ Бихме видели подписи от тях в космоса, или бихме хванали сигнал, който те изпращят, или бихме разкрили или видели доказателства за софтуерно съоръжение, което ни превъзхожда, или бихме разкрили повърхността на планета, която е модифицирана по метод, който допуска умна, софтуерна цивилизация “.

Базираният в Калифорния институт за „ търсене на извънземен разсъдък “ или SETI, чака, че ще намерим извънземни, като прихванем някое от техните радиопредавания или лазерно основани информационни сигнали.

През 120-те години, откогато пионерът за безжични връзки Никола Тесла за първи път чува това, което счита, че може да е извънземно радио предаване, учените към момента не са записали сигнал, който е несъмнено доказателство за извънземен живот. Сигналът на Тесла се оказа, че няма нищо общо с извънземните.

Но учените не престават да търсят. Институтът SETI с големите си радиотелескопи е в развой на проучване на милион звезди и слуша от близко за извънземни излъчвания. „ Бих заложил на SETI “, съобщи Дъглас Вакоч, който управлява изследователската организация METI International в Сан Франциско, пред The Daily Beast. METI значи „ Съобщения за извънземен разсъдък “.

Новите способи за проучване на космоса скоро могат да надминат методите на SETI като най-хубавото средство на човечеството за намиране на извънземен живот. Използвайки сонди и роботизирани роувъри, НАСА и други галактически организации занапред стартират да търсят под повърхността на Марс и Луната доказателства за живота на микроби там.

Ако има микроби, тогава се случва еволюцията. И от личен опит знаем, че еволюцията може да докара до образован живот, каквото и да значи това. Намерете няколко микроба на няколко други планети и опциите стартират да се разклоняват съвсем безпределно.

„ Няма всъщност място във Вселената, което да изключва съществуващия живот “, декларира Мартин Доминик, астроном от Университета Сейнт Андрюс в Шотландия, пред The Daily Beast.

Нашето търсене на микробен живот е на път да се форсира. През 2021 година НАСА възнамерява да включи новия си галактически телескоп Джеймс Уеб. „ Едно от главните приложения на галактическия телескоп на Джеймс Уеб ще бъде да изследва атмосферата на разнообразни екзопланети, с цел да търси градивните детайли на живота другаде във Вселената “, декларират от НАСА.

Междувременно Европейската галактическа организация – ESA, дефинира датата за пускане през 2028 година за своя Атмосферен дистанционно-чувствителен инфрачервен огромен телескоп, който ще сканира далечни планети. Заедно, Джеймс Уеб от НАСА и ARIEL на ESA съставляват разследващо изпитание, което надвишава капацитета на SETI, споделя Вакоч.

Ако създадем първи контакт преди 2028 година, евентуално ще бъде по радиото, изяснява Вакоч. След 2028 година е по-вероятно да открием живот в атмосферата на личната си родна планета.

На диалог в Германия през 2012 година астрономът на института SETI Сет Шостак се обзаложи с всички в залата, че човешката раса ще реализира първи контакт с извънземен живот в границите на идните 24 години.

Седем години по-късно Шостак не се отхвърля от залога си. Тази първа среща с извънземни може да докара до доста други срещи. „ Вселената, можем да заключим, е наситена с живот “, споделя Шостак пред The Daily Beast.

„ Реакцията ще зависи от упованията на хората “, споделя Вакоч. И през днешния ден милиони хора към този момент имат вяра, че има живот оттатък Земята, добави той. Те просто чакат удостоверение.

„ Все отново първият контакт се надяваме да ни подтикне към по-голямо примирение като тип и цивилизация “, споделя Шостак. „ Бихме разбрали нещо значимо и то може да промени нашите гледни точки за това какъв брой значими сме ние и Земята. “

Накратко казано, не доста значими.

„ Земята не е центърът на Вселената “, споделя Доминик. „ Слънцето не е центърът на Вселената. “ Има живот на нашата лична, незначителна, синя и зелена планета. Защо да няма живот някъде другаде? Защо – попита Доминик, би трябвало ли да сме единствени?

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР