Преди пет години беше свален Боинг - загинаха 298 души.

...
Преди пет години беше свален Боинг - загинаха 298 души.
Коментари Харесай

5 години след катастрофата на полет MH17: Руските кукловоди остават безнаказани

Преди пет години беше свален Боинг - починаха 298 души. Днес има лист със обвинени офицери, само че съветските кукловоди остават безнаказани. Това написа немското издание Frankfurter Rundschau.
По данни на интернационалната следствена група JIT, смъртоносната ракета, свалила малайзийския пътнически аероплан на 17 юли 2014 година е била изстреляна от Русия. Москва отхвърля това по всякакъв начин, като упреква за случилото се украински военни самолети, а след това и украинска ракета " Бук. "
Независимо от това Холандия има намерение да стартира правосъден развой, а първото съвещание е планувано за март 2020 година. До момента от прокуратурата са посочени имената на четирима заподозрени -  трима руснаци и един украинец, които през 2014 година са воювали, като командири на бойците в Донбад. Най-известният от тях е Игор Стрелков. Това е същият Гиркин, някогашен помощник на съветските специфични служби. 
Освен него се загатва и името на Сергей Дубински, помощник на съветската военна специфична работа, началник на службата по сигурност на бойците. По информация на JIT той е координирал превозването на ракетата " Бук " в Снежное.
Двамата други обвинени са съветският заместител на Дубински Олег Пулатов и украинският му зависещ, Леонид Харченко, които са съпровождали превозването на системата " Бук ".
Но нито един от тези четирима, евентуално не е дал заповед за използването на системата " Бук " на бойното поле. Този, който е осведомен с съветската система на предоставяне на заповеди знае, че сходно предписание е обещано от по-висока инстанция, разяснява военният специалист от Киев Алексей Мелник. 
Сред доказателствените материали на JIT има запис от телефонен диалог на различен началник на бойците със съветника на съветския президент Владислав Сурков, който споделя, че " най-старшите приятели... са дали обещание да окажат помощ в най-скоро време. "
Много наблюдаващи допускат, че самото решение да се смъкна самолета е взето от командира на бригадата, обслужваща системата " Бук. " Най-вече поради това, че той не е имал станция за определяне на цел, с чиято помощ е могло да се разпознава Боингът, като цивилен аероплан. 
" Старшите приятели " се отказали да доставят този спомагателен съставен елемент поради съблюдаване на разпоредбите на секретност. Все отново " Бук " се употребява в кървавата псевдовойна, чието водене Русия отхвърля ", споделя съветската журналистка Юлия Латинина. 
Но Мелник се притеснява, че следствието на JIT от ден на ден е възпрепятствано от политиката. Опитът да се сформира подчиненост на виновните бойци отпред със Стрелков, основава усещане, че би трябвало да се отмести вниманието от Путин. Очевидно Холандия и Западът се отхвърлят от личните си правови правила от боязън пред съветския яд или поради стопански ползи. 
Превод: Actualno.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР