Преди официалната си световна премиера на 8 март, новото Renault

...
Преди официалната си световна премиера на 8 март, новото Renault
Коментари Харесай

НОВОТО RENAULT AUSTRAL: ПРИКРИВАНЕ НА СТИЛ СЪС СТИЛ

Преди формалната си международна премиера на 8 март, новото Renault Austral минава през първите си пътни проби в камуфлаж, предопределен да скрие неговите линии и стилистични секрети. Защо да не превърнем камуфлажа на прототипите в същинско художествено създание? Това е предизвикването, поето от Франсоа, дизайнер в дизайн отдела на Renault Group. Той изяснява по какъв начин е основал специфичен стикер, с цел да скрие линиите на новия Austral.

В обществените мрежи, в интернет или в профилирани списания ловът на „ шпионски фотоси “ на нови модели е в разгара си през цялата година. Кадрите са многочислени, само че рядко без камуфлаж. В множеството случаи сниманите прототипи по време на пътни проби, са покрити с психоделични черно-бели стикери. Целта е ясна - да се предпазят бъдещите модели от любопитни очи, тъй че формалното им показване да остане изненада.

Тези камуфлажи скриват или изкривяват забележителните линии и присъщите дизайнерски детайли на нов модел. Това постоянно се отнася до предната решетка, предния похлупак, фаровете и даже логото на марката. Въпреки че дизайнерските екипи на Renault се гордеят със своите дизайни, те са принудени да загрозят работата си, с цел да може да остане загадка до формалното показване.

Работейки върху този камуфлаж, ние искахме да превърнем последните тестови етапи на новото Renault Austral в нов акцент в формалното показване, като в това време използваме новата образна еднаквост на марката. Франсоа, основен дизайнер, Group Brand Identity Studio, Renault

СТИЛНО ПРИКРИТИЕ
За своето „ авансово откриване “, новото Renault Austral е покрито с неповторим стикер, съзададен от Франсоа. Истински въодушевяващ, дизайнът на стикера усъвършенства, а не утежнява външния тип на автомобила. Макар и изпълен с поразителни графични линии, той въпреки всичко извършва главната си функционалност: тази на камуфлаж. Но го прави със жанр!

Има два съществени метода, по които производителите на коли обичат да пазят нещата в загадка:
- подправени подложки или протези, които оказват помощ да се скрие същинската форма на автомобила
- покритие със стикер, което работи като втора кожа върху каросерията на автомобила

Когато проектира стикера за новото Renault Austral, Франсоа непрестанно си задава два съществени въпроса: „ Защо би трябвало се крие нещо красиво под грозна фасада? “ и „ Защо да не се скрие изкуството с изкуство? “

По време на Първата международна война англосаксонските военни кораби употребяват камуфлаж, наименуван "dazzle " (заслепяващ) или "razzle dazzle ". Корабите са напълно покрити с графични форми в черно и бяло. Този мощен контрастност има за цел да разбие вероятността, отраженията и светлината.

На този стадий от развиването на новия Austral е от значително значение да се „ уловят “ главните му линии колкото се може повече. За задачата работата на Франсоа е въодушевена от главните правила на dazzle рисуването: мощният контрастност на черния и бялия цвят, вектор на оптични трептения.

От началото на плана той работи с новите детайли на марката, по-специално с емблемата. Емблематичен, ромбът е удобен за играта на линии със своята история и графични тематики. Франсоа го употребява като основа за ентусиазъм. Играейки с вариации в мащаба, той основава въздействащ претекст със мощна еднаквост.

Оригиналността, естетиката и модерността на новата образна еднаквост на Renault са употребявани за размиване на присъщите форми на новия Austral. Това артистично мигане е опция да се подчертаят марката и моделът.

ПРЕДСТАВЯНЕ НА ТВОРЕНИЕТО
За камуфлажа на новото Renault Austral, Франсоа залага на мощния контрастност на черното и бялото, на другите мащаби, както и на вероятност, с цел да подчертае контраста. Флуоресцентният цвят усилва цялостното влияние на пътя.

Покритието на новото Renault Austral надалеч не е един-единствен общоприет стикер, а е направено от обособени секции, всяка персонално направена по този начин, че да пасне идеално на съответните сегменти на каросерията, след което е събрана като великански пъзел. Секциите са напаснати по отношение на действителните форми на новото Renault Austral чрез 3D модел на автомобила.

Шарките са дребни начело и се уголемяват по продължение на автомобила. Франсоа си играе с ромба, като основава спирания и припокривания откъм гърба, където дизайнерското изражение на автомобила е доста мощно. Решетката и светлинните подписи, изключително този откъм гърба, са замъглени. Наслагането на гланцови детайли върху матова рамка внася изисканост на цялото произведение.

Колажът, наподобяващ части от пъзел, изисква извънредно внимание към детайла, с цел да не се повреди каросерията, както при изрязване, по този начин и при слагане на стикера. Всичко би трябвало да бъде съвършено, с цел да може художественият дизайн да показа вярно новото Renault Austral и автомобилът да издигне изкуството.

Франсоа проектира това покритие за да сътвори акцент от новото Renault Austral, тъй че хората да приказват за продукта и марката по едно и също време. Изработване на камуфлаж, предопределен да бъде видян; какъв трогателен абсурд!

ИМА БЪДЕЩЕ ЗА „ DAZZLE “ КАМУФЛАЖА
Подобно на този на новия Austral, камуфлажът, употребен по време на тестването на прототипите на новия Megane E-TECH Electric, също е реализиран посредством "dazzle " стикер. Но в този случай линиите на купето са по-малко скрити, в сравнение с новия Austral. Поради това графиките са не толкоз компактно изплетени.

Въпреки това линейните, графични и ръбати шарки са доста съвременни. За Франсоа, „ dazzle “ шарката е идеална за всички идни модели и прототипи. Възможностите са безкрайни.

Renault Design даже получава потребителски поръчки за новия Megane с „ dazzle “ камуфлаж. Доказателство, че едно сполучливо художествено създание може да „ скрие “ друго.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР