Преди няколко дни ви казах, че очаквам с нетърпение реакцията

...
Преди няколко дни ви казах, че очаквам с нетърпение реакцията
Коментари Харесай

БСП редят бюджет, а Бенчо Бенчев сън не го лови

Преди няколко дни ви споделих, че чакам с неспокойствие реакцията на Българска социалистическа партия за Бюджет 2019. Ясно беше, че опозицията ще е „ срещу “.

Всъщност, не е нужно да преразказвам, ето какво тъкмо написах:

„ С интерес, несъмнено, чакаме и отношението на Българска социалистическа партия към Бюджет 2019. Няма да има изненада, в случай че скочат против него, съпротива са въпреки всичко, а в България свикнахме опозицията да е съпротива даже и на работещите хрумвания, в случай че идват от „ врага “. Интересно по какъв начин ще го отиграят обаче, имайки поради, че бюджетът е мощно обществен, а левите се вършат на „ обществени “ (нищо, че някои от общинските им съветници карат бентлита да вземем за пример, а партията им е цялостна с милионери и приватизатори, с все управлението начело). Срещу какво биха могли да скочат? Но, да не се чудим ненужно – времето ще покаже, въпреки всичко са огромна, остаряла партия, имат доста специалисти, които работят и по линията за намиране на недостатъци “.

Голямата остаряла партия си откри метод.

Само не чаках да им отнеме толкоз време. Губят форма другарит… ъм – „ специалистите “.

Не, майтапя се, несъмнено, не са се забавили и изобщо, но изобщо не са изгубили форма, по никакъв начин не им липсва форма – това е нещо, в което не можем да ги обвиним.

Отиграват го чудесно. Просто си би трябвало време да се приготви един подобен удар. Така се играе тази игра.

„ С едната ръка взел, с другата дал – по този начин наподобява, съгласно БСП… “ Мхм, необичайно – тия думи използваше едно време и прародител ми за едни тарикати с едни ТКЗС-та, дето унищожиха, в случай че не им играеш по свирката. Ама говореше по този начин, откакто излезе от Белене. Втория път.

И по този начин – до момента в който сме на тематиката със сериозните вести, да споделим и това: „ Британката Аметист Релм, която твърди, че е правила секс с 15 призрака, се е сгодила за полтъргайст, само че той не могъл да падне на коляно, когато й предложил “.

(…)

Та, от Българска социалистическа партия се готвели да предложат „ различен “ бюджет. Ама тъй като не са във властта и алтернативата им ще си остане просто една партенка в пространството, те могат самоуверено да оферират каквото им хрумне, а след това да споделят: „ ето, ние ви предложихме по-добър бюджет, само че вие го отхвърлихте. Горкият български народ “.

Ами аз също имам един „ различен “ бюджет. И той е тъкмо толкоз логичен, колкото и на алените: предлагам 200 милиарда евро за проучвания на Марс. Предлагам 400 милиарда за повдигане на пенсиите. Предлагам 3 зилярда марсиански $ за просвета и обучение. И в този момент – в случай че не ми приемете бюджета, сте е*аси гадните хора, почтено.

*

Оценявам иронията на това, че видях новината за различния бюджет тъкмо до тази: „ Бенчо Бенчев: По цели нощи не мога да дремя, не разбирам какво неправилно съм направил “.

Дарителят (… е, добре – полу-доказаният донор – тематиката се разми, тъй като едни партийни функционери споделиха, че е дарявал пари на партията, други незабавно отрекоха) Бенчо Б. сподели, че е помагал доста, пък в този момент го низвергнали…

Та така наречен донор на партията описа: „ Вече трети месец заставам и си мисля, по цели нощи не мога да дремя и не мога да схвана какво закононарушение съм направил “.

Сериозно? Не може да разбере. Цяло знамение е, че не предложи и той различен бюджет. Защото, повярвайте ми – човек с толкоз милиони, бентлита, имения, несъмнено знае по какъв начин се вършат бюджети.

„ Те просто жив ме погребаха “, сподели самостоятелният към този момент общински консултант, допълвайки: „ защото аз още не съм с потвърдено закононарушение, нали, а се отхвърлиха от мен. Ама не им се сърдя''. Така разяснява Бенчев изключването си от общинската група на Българска социалистическа партия, която след това се разпадна.

А за какво Бенчев е самостоятелен консултант? Не, не запитвам за какво е „ самостоятелен “, това е ясно, избягаха от него с двеста, запитвам за какво е консултант? И изобщо има очите да огледа хората и да се престори на чистичък. Този път играта на думи (с очите) беше инцидентна, почтено. Но пък се получи. Случи се на място.

*

И до момента в който сме на червено-румена тематика: ето какво ни показа Георги Харизанов в профила си във Фейсбук:

„ Разследването на това по какъв начин се харчат и разходват обществени средства е в основата на връщането на държавността”.
Или нещо такова.
Съгласни сме, господин Радев.
В тази връзка може ли за прощален път да попитаме на каква служба е назначена Десислава Радева в президентството, за какво употребява кабинет със сътрудници, кола с водач на НСО и за какво на визитката й, каквато фотография ползвам, има изписан формален и-мейл на президентството?
И в случай че госпожа Радева не е публично назначена в администрацията Ви, по какъв начин си обясняваме горепосочените придобивки?
Защото и тези средства са обществени.
Благодаря “

Какво я съдите дамата? Нарича се „ иновативност “. С @president.bg се реализира доста повече в сравнение с с @gmail.com или с @yahoo.com. Честно.
Ето ви още един образец за съобразителност в директния маркетинг:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР