Преди няколко дни в публичното пространство избухна скандал заради грешка

...
Преди няколко дни в публичното пространство избухна скандал заради грешка
Коментари Харесай

А твоят GPS работи ли? Някой път грешките по пътя са самия път

Преди няколко дни в общественото пространство избухна скандал поради неточност с GPS-а на чиновници на ГДБОП, в резултат на която те влязоха на неверен адрес, написа nbox.bg

Безспорно хората от службите претърпяха неуспех. Безспорно от това душевен пострада едно почтено семейство. Безспорно сходни неща не би трябвало да се случват.

Какво обаче последва по-късно?

Истината е, че по-късно последва класическата “програма на омраза”, изказана от устата на класическите герои на омразата. Веднага бе поискана оставката на новия началник на ГДБОП Любомир Янев, сякаш той персонално е програмирал и е отговорен за софтуерната неточност в едно електронно устройство.

Да де, но като началник на въпросната работа точно той носи отговорност, ще кажат съперниците му. Да де, но преди съперниците му да се втренчват в дребни неща, в оскъдни неточности, те първо би трябвало да са сигурни в следните две неща, ще кажа аз:

– че те са безгрешни
– че огромната картина няма значение, а вместо общия проект, значение имат единствено детайлите

Естествено безусловно никой човек, камо ли пък хората които желаят оставката на Любомир Янев биха могли да изпълнят горните две условия.
Татяна Кристи от „ БОЕЦ “ ли е безгрешна?! Тя ли е новото знамение на “гражданския фронт”, тя ли е най-доблестния и най-обективен публицист в България?!

Ами не, не е. Всъщност освен тя не е, никой не е. Няма безгрешни хора, както и няма път, бил той житейски или професионален, без трудности по него.

Както Кристи, като видна „ инфлуенсърка “ във фейсбук, постоянно написа цялостни нелепости, като е трансформирала „ протестерската си същност” в персонален бизнес, по този начин и безусловно никой човек не би могъл да има претенцията за безгрешност. И може би, още по-важното – краварката в ъгъла на фотографията или цялата фотография и нейното обръщение е по-съществена?!

Живеем във време в което всички са се втренчили в краварката, а имаше време в което значима бе цялата картина. Живеем във време в което обикновената ненавист се е трансформирала в бизнес, а имаше време в което вероятността и доброжелателността създаваха общ път. Път, който се ползваше от всички, а освен от Караянчева или Кристи, да вземем за пример.

Защото, дано ви кажа още нещо – в нашата дребна страна не останаха пътестроители. И не останаха такива, тъй като ето по този начин елементарно, с лека ръка „ хвърляме на кучетата “ всеки един експерт. И тук може би е добре да знаете, че Любомир Янев е експерт.

Той приключва школата в Симеоново, приключва висше обучение, стартира кариерата си от 9-то районно ръководство на Министерство на вътрешните работи в София, с цел да мине през отдел „ Убийства “ и да стигне до високата служба – началник на отдел „ Терор “ в ГДБОП. Днес този човек оглавява цялата работа.
Да, по всякога има неточности, само че най-често всеки веднъж е подобен, тъй като по него се вършат неточности.

Що се отнася до видната „ инфлуенсърка “ Кристи, то мисля, че нейният език най-добре споделя за нейното персонално и човешко наличие. И ето ви малко образци за езика и същността на Кристи.

– Служителите на ГДБОП са „ паршиви мастии “.
– Служителите на ГДБОП са „ нападателни тъпаци “.
– Служителите на ГДБОП са „ тъпи полицаи “.

Не знам, какво толкоз е учила Татяна Кристи в Съединени американски щати, тъй като не стопира да се хвали с купищата си квалификации и университети, само че дано ѝ кажа най-после едно само и последно нещо – езикът е фасадата на нашата душа. А в душата на Кристи несъмнено има нещо доста гнило и доста неверно.

Но! Тъй като сме хора, ще и извиним. Тъй като по всякога се вършат неточности. Без значение дали това е пътя на публицист или пътя на експерт от службите за сигурност.

Защо ли? Защото единствено по този начин това общество може да се движи напред. Всичко друго е обикновена ненавист и неуместно дребнотемие.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР