Преди немного години придобиването на нови знания и способности, изминаването

...
Преди немного години придобиването на нови знания и способности, изминаването
Коментари Харесай

Как да подсилим комуникацията на неврони в мозъка си

Преди немного години придобиването на нови познания и качества, изминаването на огромни дистанции и даже взаимоотношението с други хора са коствали на индивида доста повече запас, креативност и провали, в сравнение с в днешно време.

Сега човешкият мозък разчита на технологиите, с цел да го направляват в съвсем всяко едно начинание. Това пък води до понижена връзка сред невроните. Тя се трансформира в причина за прибързано стареене на сивото вещество.

Хубавото е, че мозъкът е извънредно пластична материя, която можем да манипулираме и оживяваме по най-различни способи, стига да имаме задоволително предпочитание и мотивация.

Ето три лесни метода да подтикваме мозъка си и да възродим връзките сред някои " мързеливи " неврони в границите на единствено няколко седмици.

Предизвикателство към ръцете
 Снимка 429115

Навикът да употребяваме единствено доминантната или по-силната си ръка през по-голямата част от времето води до закърняване на някои невронни пътища.

Ако целеустремено пробваме да използваме по-слабата си ръка за някои съществени действия в всекидневието, ще дадем на мозъка си тласък за " отключване " на другояче латентни връзки.

Овладяването на музикален инструмент също е добър метод да подтикваме този развой, който носи със себе си още редица изгоди за здравето на мозъка.
 Защо е значимо да свирим на музикален инструмент
Защо е значимо да свирим на музикален инструмент

И в никакъв случай не е късно да се научим

Новите езици са " храна " за невроните
 Снимка 429114

Научаването на нов език е едно от най-стимулиращите неща, които можем да създадем за сивото си вещество. Владеенето на няколко езика разрешава на мозъка да употребява разнообразни невронни пътища и усъвършенства цялостната когниция. Това пък, от своя страна, прави мисълта ни по-бистра и концепциите ни по-задълбочени.

Време е да изтрием Гугъл Maps
 Снимка 429113

В продължение на хилядолетия индивидите са опознавали света към тях посредством интуицията си, звездите, обонянието си и слуха си. В днешно време стигаме от точка А до точка Б, без значение какъв брой надалеч е Б, с помощта на цифрови приложения, които направляват всяка наша стъпка.

Това да се загубим или да се лутаме в търсене на дестинацията си е добър метод да активираме дремещите невронни връзки, които по случайност или не са първите афектирани такива при развиването на Алцхаймер и деменция.
 Алцхаймерът, мозъкът и по какъв начин да го моделираме посредством метода си на живот
Как да се предпазим от Алцхаймер

Как сами променяме сивото си вещество
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР