Преди местния вот започва война и трябва да закупим бронетранспортьорите?

...
Преди местния вот започва война и трябва да закупим бронетранспортьорите?
Коментари Харесай

Масиран огън по Тагарев заради страйкърите

Преди локалния избор стартира война и би трябвало да закупим бронетранспортьорите? Този въпрос насочи в коридорите на Партийния дом социалистът Георги Свиленски.

Повод за изявления от страна на представители на всички парламентарни групи беше по Българска национална телевизия тази заран, в което той упорства за експедитивна работа по плана за , който сполучливо бе предпазен пред две парламентарни комисии -по бюджет и по защита. Тагарев настоя да не се отсрочва гласуването в пленарна зала.

Интересното е обаче, че поради тази своя имитация военният министър се оказа под рецензии от всички парламентарно показани партии.

Сутринта го разкритикува Бойко Борисов, по-късно и Делян Пеевски, който се наложи като представител на Движение за права и свободи в Народното събрание. Критики пристигнаха и от " Възраждане " , Има Такъв Народ, а най-сетне и от Българска социалистическа партия, които пък като по часовник му желаят оставката всяка седмица.

Този министър е нездравословен за страната , сподели Георги Свиленски и още веднъж настоя този минъстър час по-скоро да напусне българската политика. Според Свиленски Борисов и Пеевски имат опция да смъкват Тагарев, гласувайки вота на съмнение , който опозицията през вчерашния ден внесе. Този човек би трябвало да напусне държавното управление, безапелационен бе Свиленски. Тагарев не защитавал националния интерес, а непознати ползи, които противоречали на здравния разсъдък.
 Огън по Тагарев от ГЕРБ и Движение за права и свободи Обновена
Огън по Тагарев от ГЕРБ и Движение за права и свободи

Повод за това стана изявление на министъра за бойните машини " Страйкър "

Преди това ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов заподозря, че се вършат опити да се купят бронетранспортьори без социална поръчка.

Най-критичен бе Йорданов към качествата на техниката, която се предлага да се купи - тези машини, които ще купуваме, гърмели като пуканки. А и самата военна техника излизала от приложимост в американската войска. Тошко Йорданов е срещу да купуваме остаряла техника. " Как ще спи военният министър, в случай че български военни употребяват такава? "

Според него в България  трябва да се създаде техниката, защото имаме опит .

А за офертата му към протестиращите миньори Йорданов посочи, че изискванията в армията не са атрактивни.

Няма проблем да се забави планът за бронираните машини. Това заяви и Ивелин Първанов от " Възраждане " във връзка утринното изявление на военния министър. Така и по този начин тази договорка е забавена към този момент с 6 години, 2-3 месеца няма да бъдат съдбовни, уверен е националният представител. Освен това ставало въпрос за остарели машини, а и партията е срещу тъкмо такива да бъдат закупени за нашата войска.

Има задоволително богат избор от производители, акцентира още Първанов. Освен това става дума за колесна техника, където има изхабяване. Според него е значимо да има роден производител за гумите за машините и не би трябвало да се внасят гуми извън океана. Няма да е съдбовно договорката да бъде осъществена и идната година, е позицията му . На въпроса на News.bg за думите на Тагарев, че протестиращите миньори могат да стартират работа в армията, Първанов сподели, че отговорността за работните места е на властта, защото имаме отвод от енергиен суверенитет.

Ако господин Тагарев се нуждае от рекултиране на армията, може би ще има потребност от други законови промени, счита депутатът от " Възраждане ". Решение той вижда и в наборната военна работа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР