Преди месец е започнала работата с 16-годишният ученик, задържан за

...
Преди месец е започнала работата с 16-годишният ученик, задържан за
Коментари Харесай

Психолог: Атентат в Пловдив нямаше да има

Преди месец е почнала работата с 16-годишният възпитаник, арестуван за подготовка на атентат в Пловдив.

Това заяви в БТВ психологът, който е работил с младежа Иван Тричков. 

Инициативата е била от майката на момчето. " Тя е забелязала затварянето на сина си, вглъбяването в връзката единствено в телефона. Тогава е видяла и кореспонденцията на непознат език в Телеграм ", описа Тричков. Той уточни, че вербовчикът е подхождал малко по малко. Тричков обаче отхвърли да разяснява дали той е от Ислямска страна. Психологът е работил с детето преди да се намесят ДАНС. 

Тричков уточни, че е имало смяна и в режима на храненето, само че той не е бил значителен. По-сериозно е отделянето от фамилната среда, обвързвано с понижена връзка. Тези, които вербуват хора работят на правилото първо на почтена връзка, след това хвърлят стръвта, сподели психологът 

" Връзката най-вероятно е била напълно инцидентна, когато детето е влезнало в чата и към него се е закачил вербовчикът. Има две отбрани в душeвността на момчето, съвест и схващане, които не престават да са в действие на момчето. То е интелигентно, с приятни занимания, сега се връща към естествения метод на живот, уточни психологът. На стадия на който е бил вербовката, момчето не е било готово да извърши терористичен акт ", безапелационен е Тричков. 

Той напомни, че в сходна възраст хората търсят герои и евентуално тези хора са се показали по този начин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР