Преди малко повече от година държавният глава на Франция обяви

...
Преди малко повече от година държавният глава на Франция обяви
Коментари Харесай

Le Monde: Макрон избра да живее с COVID-19

Преди малко повече от година президентът на Франция разгласи „ война “ на COVID-19. След месеци на ограничения, ограничавания и подправени очаквания, изправен пред вирус, толкоз подъл, колкото и непредсказуем, президентът реши да „ живее “ със своя „ зложелател “, без да се стрми към цялостното му премахване, разясняват в редакцията на френския народен всекидневник Le Monde във връзка проекта за последователно намаляване на ограниченията против в страната, заяви организация Фокус.
Пърият стадий стартира на 3 май. Макрон одобри следването на тактика, която ще разреши на вируса да циркулира в страната, като се надява, че спазването на ограниченията и напредъка на акцията за имунизация ще разрешат избягването на обстановки отвън надзор.
 Франция анулира някои ограничавания при пътуванията Франция анулира някои ограничавания при пътуванията
Франция от през днешния ден анулира някои от най-строгите коронавирусни ограничавания, които задължаваха хората да не се отдалечават прекалено много от д...
Въпреки че данните не престават да всяват ужас измежду здравната общественост, управляващите имат намерение да внедри положителен дневен ред във Франция, изтощена от пандемията. Силно символичното отваряне на терасите, само че и на магазините, театрите и кината, на 19 май, би трябвало да способства за това. „ От 19 май поредните стъпки ще ни водят дружно за установяване на нов модел на напредък и разцвет “, съобщи Макрон на 1 май в обичайна гала в Елисейския замък.
Предприети са защитни ограничения и „ спирачки “, които може да бъдат задействани в региони, където вирусът циркулира в по-високи равнища, само че лекият спад, следен през последните дни, както в честотата на броя на инфектираните, по този начин и в степента на претовареност на лечебните заведения, чертаят хоризонта. „ Всичко това е комбинация от примирение, прагматизъм и увереност. След две седмици ще би трябвало да забележим дали спадът е траял и в каква съразмерност. Необходимо е също по този начин темповете на имунизацията да се поддържа или даже да се усилват “, разяснява непосредствен до Елисейския замък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР