Преди години можехте да се обзаложите, че ако не закъснявате

...
Преди години можехте да се обзаложите, че ако не закъснявате
Коментари Харесай

8 от грешките, които пречат на кариерното ни развитие

Преди години можехте да се обзаложите, че в случай че не закъснявате за работа, в случай че работите настойчиво и имате предпочитание да се учите, ви чака дълга и плодовита кариера.

Всички това сега към този момент е на назад във времето. Ходенето на работа, държенето на главата наведена и „ просто вършенето на работата ” ви подсигурява, че няма да ви уволнят… към този момент.

Без значение в коя сфера работите, би трябвало да мислите за себе си като бизнес единица. Трябва да съумявате да управлявате бизнеса си деликатно. Ако вършиме някои от долупосочените неточности, време е да измененията метода си на отношение към работата.

Не позволявайте на грешките на работното място да съсипят кариерата ви!

1. Обвързване на кариерата към компанията, в която работите

Ако дълго време работите на едно място, може да изпитате компликация при формулирането на отговора на въпроса къде лежи границата сред вашата кариера и компанията. Представете си, че отивате рано заран към работата си и откривате, че на мястото на офиса има единствено поляна. Ще съумеете ли да насочите бързо и елементарно всичките си гении и достижения към друга работна позиция? Или вашите умения и знания се отнасят единствено към тази компания – в случай че това е правилно – имате сериозен проблем.

Време е да започнете да разширявате хоризонтите си и да работите върху прибавянето на повече стойност на уменията и опита си.

2. Оставате на линия, даже когато не сте на работа

Доста съблазнително е, когато можете да отговаряте на клиенти когато и да е в денонощието. Понякога крайните периоди и незабавните случаи изискват такова държание, само че когато го вършиме от самото начало, вие подривате професионализма си.

Когато сте непрекъснато на линия, изпращате известие, че това е разрешена и позволена процедура. Този табиет демонстрира, че нямате открити здравословни граници, че позволявате на работата ви да вземе връх над всичко. Така учите хората към себе си, че не цените личното си време.

3. Когато сте плебей на електронната си поща

В допълнение към „ оставането на линия ”, значимо е да умеете да контролирате проверяването на електронната си поща. Няма нищо толкоз незабавно и сериозно, което да изисква да отваряте пощата си на всеки час. Вземете си отмора от проверяването на имейлите, фокусирайте се върху плана си и когато го приключите, можете да се заемете с пощата.

Никога не проверявайте имейлите си по време на офис среща.

4. Пишете вместо да говорите

Изпращането на имейли и текстови известия е елементарно. Но това е един от най-лошите способи за връзка. Ако ви е грижа за построяването на връзки (а би трябвало!), отдръпнете се от клавиатурата и заложете на достоверните човешки диалози. Разходете се до сътрудника си в офиса или пък вдигнете телефона. Ако би трябвало, оставете гласово известие. Така показвате, че отношението за вас е от голяма важност.

5. Очакването шефът ви да е виновен за вашето развиване

Ако имате страховит началник, той става дейна част от вашето професионално израстване – и освен, когато пристигна за проверката в края на годината. Ако сте от щастливците, които имат за шефове и хора ментори, би трябвало да поемете отговорността върху личното ви развиване.

Искате покачване през идващите 12 месеца? Разберете какво се изисква да извършите, с цел да го получите.

6. Не следите достиженията си

Задължително следете достиженията си. Дали става дума за портфолио или пък цифри в планове, в които сте взели участие, или пък изявления от страна на клиенти, отделете време да си ги запишете и да ги съхранявате. Ще ви потрябват, когато пристигна време за преговаряне на работните ви условия и заплащане.

7. Пропускате благоприятни условия

Вие сте заети. Претоварени. Имате да вършите повече неща, в сравнение с са часовете в едно денонощие. В същото време в персоналния ви живот също имате цели. При такива условия изцяло допустимо е да пропускате благоприятни условия да доброволствате или да поемете забавни и значими планове.

Кой разполага с време за такива неща? Лидерите! Те постоянно намират време. Няма значение дали става дума за план в работата или пък в клуба, в който членувате. Търсете способи да разширявате познанията, опита и уменията си. Търсете срещи с нови хора.

8. Неглижирате връзките с другите хора

Може да сте доста положителни в работата си, само че в случай че никой не ви харесва или по-лошо – не ви познава, кариерата ви ще бъде в застой.

Да имате гений е доста значимо, само че не е и всичко. Ако желаете да си осигурите проспериращо кариерно развиване, работете върху връзките с хората. Това ще ви помогне при намирането на работа, при осъществяването на поетите задания и при оправянето с ежедневните проблеми и задания.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР