Преди дни папа Франциск прочете пред широката публика основните правила

...
Преди дни папа Франциск прочете пред широката публика основните правила
Коментари Харесай

Папа Франциск: Планетата няма да прости алчността ни

Преди дни папа Франциск прочете пред необятната аудитория главните правила за работа на Организацията по прехраната и земеделието към Организация на обединените нации, в чиято централа в Рим Светият отец бе на посещаване. През цялото време до него бе генералният шеф на организацията Жозе Грациано да Силва, който изслуша речта с неприкрит интерес.

Папата произнесе поучителната си тирада пред Втората интернационална конференция по прехраната. В нея той предизвести, че планетата Земя няма да елементарни всички злоупотреби с ресурсите ѝ, които се вършат за облага.

Папа Франциск се обърна непосредствено към международните водачи с гледище да спрат с безграничната си лакомия и да насочат напъните си да оказват помощ на гладните.

„ Човешката лакомия ще унищожи света ” – това бяха думите на Светия отец. Той също по този начин разясни, че Бог е всепрощаващ и ще опрости греховете ни. Земята обаче няма да е толкоз благосклонна.

Аржентинският папа заръча на водачите, да се грижат за Земята по този начин, че да не реагира с опустошение. На Втората интернационална конференция по прехраната в Рим участваха представители от 190 страни. Те се събраха за конференцията, проведена от Агенцията на Организация на обединените нации за издръжка и земеделие (ФАО) и Световната здравна организация (СЗО).

Общо два милиарда души страдат от дефицит на хранителни субстанции като витамин А, желязо и цинк. Това положение е известно като " прикрит апетит ". В контраст е фактът, че 42 милиона деца и 500 милиона възрастни страдат от затлъстяване или са с наднормено тегло.

Върховният свещеник от дълго време е заел своята твърда позиция да пази бедните и потиснатите. В речта си той акцентира изказванието, че на гладните се обръща минимум внимание в целия свят.

Данните демонстрират, че броят на недохранените хора е намалял с над 50% в последните две десетилетия. През 2014 година обаче те към момента наброяват към 805 милиона души.

Папата утвърди ограниченията на ФАО и СЗО, които се взеха след приемането на " Римската декларация за прехраната " и " Рамката за деяние ".

Той подсети на хората, които основават тези правила и механически ограничения, да не не помнят за гладния човек нито за момент. Той се бори за оцеляване. За да се избави животът на планетата, гладните би трябвало да са нахранени, добави той.

77-годишният папа уточни като най-големи виновници за този проблем пазарни цели и шампионата на облагата. Тези фактори са трансформирали храната в стока, сходно на всяка друга.

Храната е артикул, който се трансформира в обект на спекулации, най-много финансови. В резюме папа Франциск съобщи, че упорства за достолепие, не за благодеяние.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР