Преди дни лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки в ефир хвърли

...
Преди дни лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки в ефир хвърли
Коментари Харесай

Марешки: Икономика не се учи в бюфета на Народното събрание

Преди дни водачът на ВОЛЯ Веселин Марешки в ефир хвърли ръкавицата като регистрира какъв брой налози е внесъл фамилният му бизнес за целия преход. Сумата е два милиарда лв., а към днешна дата във компаниите му работят към 4 000 души.

„ Аз съм един доста данъкоплатци, на които им омръзна хора без разбиране за действителния живот, да дефинират по какъв начин се харчат национални пари. Всеки шеф на бакалия е стопански по-грамотен от болшинството политици у нас! Защото се бори всекидневно да оцелява на пазара и да се развива, мисли за налози, осигуровки, заплати, лицензи, режийни и прочие. Икономика не се учи в парламентарния бюфет, а в действителния бизнес”.

Това съобщи предприемачът и водач на ВОЛЯ по отношение на икономическата среда в България. Според него страната има потребност от изпреварващо развиване, изключително в подтекста на възобновяване, което следва да се реализира след края на пандемията и добави:

„ За да се генерират налози и да има обществени заплащания, би трябвало българските компании да оцелеят, а ограниченията за подкрепяне до момента са освен малко, ами извънредно закъснели. Трябва всички да схванат – без данъкоплатци, няма бюджет! “

Марешки означи, че не вижда експертен стопански потенциал измежду болшинството политически обединения и техните ръководители. Според него в нашия политически живот има прекалено много политическо говорене, вместо държавническо обмисляне:

„ Липсва конкретика. Няма задания, а общи мъгляви цели, които звучат като положителни пожелания. Това, естествено, е доста комфортно, тъй като като не си застанал зад нищо съответно, не може да ти се търси сметка, само че от това губим всички и и резултатът е налице “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР