Преди 4000 години по българските земи са шествали древни египтяни.

...
Преди 4000 години по българските земи са шествали древни египтяни.
Коментари Харесай

Египтяни шетали из родните земи

Преди 4000 години по българските земи са шествали антични египтяни. Това стана ясно, че откакто бе намерено името на фараона странник Ментухотеп ІV, изписано върху находка, открита у нас.

" Това е сериозен знак, че в България са идвали античните египтяни ", твърди световноизвестният египтолог доктор Васил Добрев.

За сходна експедиция до нашите земи написа още бащата на историята Херодот. Това обаче на доста учени се коства несериозно.

Христо Добрев обаче се натъква на сензационно изобретение - неповторим скарабей. Експонатът бил съхраняван в музея в Спомял над 30 години, без да бъде изследван съществено от египтолози.

Скарабея е едвам 13-милиметров. Върху дрънкулка е изписано името на античния държател Ментухотеп ІV, който е прочут с многочислените си пътешествия.

Освен скарапея от Спомял, Добрев е разкрил и други доказателства за идването на египтяни в Тракия. Още 2 скарабея и хвъркат безоблачен диск се пазят в наши музеи.

Много от имената на местности и градове у нас може би идват от египетския. Странджа, Перперек, Сакар и доста други имат напълно логически аналог на езика на античните фараони, безапелационен е доктор Добрев.

Ментухотеп ІV е бил последният крал на 11-тата династия. Бил наследник на египтянка на име Ими, която била по едно и също време брачна половинка на Ментухотеп І и Ментухотеп ІІІ. Според историческите източници Ментухотеп е считан за грабител. Възможно е обаче фараоните от 12-тата династия са промени историята, по този начин както им е угодно, с цел да оправдаят своите искания към трона.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР