Пред нощта на 17 юли 1918 година са екзекутирани семейство

...
Пред нощта на 17 юли 1918 година са екзекутирани семейство
Коментари Харесай

Николай II - живот и управление

Пред нощта на 17 юли 1918 година са екзекутирани семейство Романови - цар Николай ІІ, кралица Александра, дъщерите им Олга, Татяна, Мария и Анастасия, както и престолонаследника Алексей. Те са убити, като напътствията са да бъдат улучени в сърцето.

За девойките заповедта се трансформира. Те са убити от упор и непосредствена непосредственост. Това се е наложило, тъй като патроните отскачали от телата на княгините. Причината е, че в корсажите им са скрити общо 8 кг скъпоценности.

Дали са желали да се изплатят, или да спасят най-малко част от несметните благосъстояния на императора? Остават единствено догадки за аргументите да се укрият скъпи украшения в облеклата на княгините.

Руският император Николай ІІ сега на гибелта си е най-богатият човек в света. Той има недвижима благосъстоятелност и скъпоценности за 45 милиарда $.

Богатството на царския двор е именито. На царя принадлежи 70 % от земята, което на процедура значи, че Николай ІІ е имал една десета част от земното кълбо. Златото, бижутата, дворците, творбите на изкуството са представлявали една немислима и колосална за времето си сума. Недостатъчна обаче да му обезпечи право на живот.

Защо най-богатият монарх в света завърша живота си по този начин трагично? Къде се коренят аргументите да се стигне до гражданска война, помела вечно империята? Може би в историята на Николай ІІ се крият най-малко част от отговорите.

Николай ІІ - житейски обстоятелства

Няколко месеца след Октомврийската гражданска война настава освен краят на император Николай ІІ и фамилията му, само че и на династия Романови, управлявали Русия в последните 300 години. Фамилията съумява да сплоти съветските земи, да трансформира страната в империя, разпростряла се на два континента.

Русия при Романови, в това число при Николай ІІ, е доста по-голяма от всички прилежащи страни. Златните запаси, които има, са най-големите, само че макар благосъстоянията си е много изостанала. Младият император Николай ІІ, който заема престола единствено на 26 години, не се оказва модернист. Той избира да следва абсолютизма, вместо да потърси място за империята си в новото съвременно време. Изборите, които прави, се оказват неудачни и резултатът е драматичен за него и фамилията му.

Ще проследим събитията в тяхната последователност. Николай ІІ Романов е най-голямото дете на съветския император Александър ІІІ и императрица Мария Фьодоровна. Рождената му дата е 6 май 1868 година. В фамилията на хармонични персони и положителни хора, като императорът и брачната половинка му, младият престолонаследник получава ослепително домашно обучение и образование в благоприличие, искреност и добрина.

Религиозното и военно образование, водено в последните 5 години от видни учени, е по деликатно готова самостоятелна стратегия. Тя включва както проучване на немски, британски, френски, съветски езици, история и литература на Русия, по този начин и военно дело.

Престолонаследникът е мощно впечатлен от съветската войска. За него тя съставлява въплъщение на мощта на Русия и на нейното великолепие. Сам Николай ІІ служи в Преображенския полк, а по-късно още към 2 години в хусарски полк, както и в артилерията.

За да се запознае с държавните каузи още от ранна възраст, младежът взе участие в Държавния съвет и Комитета на министрите. Като част от образованието си посещава съветски губернии, както и други страни.

С чудесно обучение и учтив в дух на обич към Русия и отговорност за нейната орис, Николай ІІ приема престола след гибелта на татко си, още напълно млад. Той счита да следва съветските обичаи и идеали.

Под управлението на Николай ІІ Русия се трансформира в аграрно-промишлена страна. Градовете се усилват числено и като размери, строят се железопътни линии и нови предприятия. При Николай ІІ Романов съветското население се усилва най-значително. Сам императорът поддържа както стопанското развиване на страната, по този начин и културния подем, който настава. Материалното благоденствие на страната нараства сензитивно.

 Династия Романови и Николай II

По концепция на императора се реализира и първата самодейност за разоръжаване, като се подписват Хагските мирни конвенции през 1899 и 1907 година. Създаден е и Международният съд в Хага, който работи и през днешния ден.

Все отново нещата в Русия не изглеждали еднообразно от всяка позиция. Народът вдигал протести, тъй като гладувал, а елитът живеел повече от разточително.

Царските деца получавали годишна пенсия от 280 хиляди рубли, а околните роднини на царя по 1 милион при навършване на пълноправие. Такава стойност имали и зестрите на княгините.

За всички 60 членове на царското семейство важало правилото, че не подлежат на правосъдно гонене. Всички разногласия се решавали от царя с оптимално състрадание.

И въпреки самият Николай ІІ да не бил придирчив и да се носел напълно непретенциозно, останалите членове на семейството се възползвали от позицията си в двора, с цел да натрупат благосъстояния посредством корупция.

В дневници на министри на царя е записано отчаянието им от невероятната корупция. Безотговорното държание на великите князе било с колосални размери.

Огромни средства се отделяли за сигурността на царя. Убийството на Александър ІІ се запечатва толкоз надълбоко в съзнанието на Николай ІІ, че той живее съвсем непрестанно в боязън от атентат.

Императорът води живот, откъснат от съветската реалност, само че въпреки всичко той самичък се усеща надълбоко обвързван с народа. Един пътуващ просветител - Распутин, съумява да заеме високо състояние в двора, тъй като царят го вижда като представител на елементарния, съветския народ, който му е безценен.

Семейството, което основава императора с принцеса Алиса Хесен- Бармщат, приела името Александра Фьодоровна, наподобява на фамилията, в което самичък Николай ІІ пораства. Той е добър, учтив и грижлив татко, какъвто е бил татко му за него, с безупречна брачна половинка, дала прелестно образование и обучение на децата му. Животът на императорската двойка е обхванат от взаимна обич и от обич към Русия, само че държанието на царския двор остава неовладяно и то е една от аргументите недоволството да се трансформира в гражданска война.

Преди да бъде екзекутиран последният съветски император болшевиките одържавяват благосъстоянията на двора. След 3 години от големите златни запаси не остава нищо. Съдбата на милиардите на Николай ІІ е неразбираема.

Дълго време неясноти има и по отношение на ориста на всички членове на фамилията. Десетилетия се носят митове, че не всички от децата на императора са намерили гибелта си, защото при откриването на телата им през 1991 година две от тях липсват. Дълго витаят клюки и митове, че най-малката от дъщерите - принцеса Анастасия се е избавила. Откриването и идентифицирането на всички тела през 2007 година най-после разкрива жестоката орис на последния император и на неговите наследници.

Краят на Николай ІІ - завършек на династия Романови

Последният Романов поставя завършек на династията, която е едвам втората в ръководството на страната. От Михаил Романов до Николай ІІ за 300 години представителите на тази династия демонстрират на процедура че възходът и падението на династичната фамилия постоянно са придружени от напредък и проваляне и на страната, която ръководят, а за грешките се заплаща тежко.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР