Пред магистратите младежът заяви, че се разкайваЗадържаният за убийството в

...
Пред магистратите младежът заяви, че се разкайваЗадържаният за убийството в
Коментари Харесай

Убиецът на Андреа остава в ареста

Пред магистратите младежът съобщи, че се разкайва

Задържаният за убийството в Галиче 17-годишен Аксел Олегов остава за непрекъснато в ареста, реши Окръжният съд във Враца.

Пред магистратите младежът съобщи, че се разкайва. Той  към този момент направи цялостни признания за зверското ликвидиране на 18-годишната ученичка Андреа. В нощта против 11 януари Аскел й преряза гърлото. Тялото на момичето беше открито в бащината й къща.

Магистратите постановиха най-тежката мярка поради тежестта на закононарушението, по-ранните престъпни действия, за които обвиненият е бил осъждан, и поради заплахата да се укрие.
Задържане изиска и отбраната с претекста да се предотврати напрежение поради гнева на околните.

Установено е, че жертвата живеела сама в дома на татко си в с. Галиче. Родителят на Андреа  от пет години работи в чужбина, майката е напуснала фамилията си от дълго време. Обикновено ученичката преспивала у дома или в дома на чичо си. Около 22 ч. на 10 януари момичето разговаряло с татко си, след което останало в дома си.

Същата вечер обвиненият бил в дома на баба си. Около 1.00 часа излязъл на открито и забелязал, че в стаята на момичето свети. Решил да отиде при нея, защото от дълго време я харесвал. Минал през отворената врата в двора на парцела и се качил на стол, с цел да огледа през прозореца. Видял, че Андреа е сама и спи, влезнал през прозорец на мазето. Там забелязал железна пръчка, която взел, с цел да сплаши момичето. Аксел твърди, че знаел разположението на стаите в къщата, защото бил в нея преди години с компания.

Когато влезнал в стаята на спящото момиче, Андрея го усетила, почнала да вика. Аксел я блъснал с пръчката, след което я удушил. После  я изнасилил. Приключвайки, забелязал на масата в стаята кухненски нож, с който решил да я умъртви, защото се страхувал, че може още да е жива и да опише за случилото се. Нанесъл няколко удара в региона на шията и прерязал гърлото на момичето.

Обвиняемият забелязал портмонето на жертвата си и го взел. С откраднатите пари - 250 лв., на сутринта си купил нови маратонки, ръкавици и тонколона, а по-късно и таблет в Бяла Слатина. Същия ден следобяд полицията го разкрила в дома на баба му. След извършения разпит направил цялостни признания.

Аксел е осъждан два пъти. През септември 2019 година по съглашение с прокуратурата му е било наложено наказване от шест месеца затвор с тригодишен изпитателен период за нанесена телесна щета.

Зверското ликвидиране на Андреа провокира митинг и съществено напрежение във врачанското село. Хората упорстват семейството на Аксел да бъде изселена, тъй като се опасяват за децата си. Искат и смяна на закона, с която и малолетни да могат да получат пожизнен затвор, както зоват в Галиче. В момента 17-годишният Аксел може да получи най-вече 12 години и да излезе предварително от пандиза за положително държание.

От ГЕРБ оповестиха, че ще предложат промени в Наказателния кодекс. Идеята е възрастта да не е изискване за понижаване на присъдата,  при толкоз тежки закононарушения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР