Преброяването на българското население навлезе във втората си фаза: анкетьори

...
Преброяването на българското население навлезе във втората си фаза: анкетьори
Коментари Харесай

Преброяването: как да сте сигурни, че човекът на вратата Ви е преброител

Преброяването на българското население навлезе във втората си фаза: анкетьори преброяват по домовете всички хора, които не са се преброили онлайн. Но по какъв начин да сте сигурни, че индивидът, който звъни на вратата, е преброител?

От 7 септември в България се организира 18-ото броене на популацията и жилищния фонд. На този ден започва първата фаза на националното броене, в границите на която всеки, който живее непрекъснато в България, може да се преброи онлайн. Втората фаза е преброяването на терен, при което анкетьори ще преброят по домовете всички хора, които не са се преброили електронно.

По маските ще ги познаете

Но по какъв начин да сте сигурни, че индивидът, който звъни на вратата Ви, е преброител? Националният статистически институт (НСИ) разгласява информация, от която излиза наяве по какъв начин да разпознаете преброителите.

Първо: преброителят наложително би трябвало да се показа и да покаже своята служебна карта, на която има негова фотография, трите имена и идентификационен номер, публикуван от Национален статистически институт.

Второ: преброителят би трябвало да Ви уведоми ясно за задачата на преброяването и да Ви показа преброителна карта, на гърба на която има писмо от ръководителя на Национален статистически институт, в което са разказани задачите на преброяването.

Трето: Ако изпитвате подозрения по отношение на легитимността на преброителя, можете да позвъните на *2021 и да продиктувате имената и служебния номер на преброителя. Операторите ще извършат инспекция и ще потвърдят дали преброителят във Вашия сектор в действителност се споделя по този начин.

Четвърто: Всеки преброител има синя маска, на която е изписано „ Преброяване 2021 “.

От Национален статистически институт оповестяват още, че всички преброители са минали предварителна инспекция за чисто правосъдно минало, навършили са 18 години и имат най-малко приблизително обучение. Те към този момент са почнали обхода на разпределените им сектори в цялата страна, осведомят още от Национален статистически институт и прецизират, че преброителите ще преброяват единствено хората, които към момента не са се преброили електронно.

Числата досега

1 707 458 души са се преброили електронно към 21 септември. Преброени са и 686 459 жилища, в които живеят 748 748 семейства. Най-много хора са се преброили електронно в София и Варна, сочи статистиката досега.

От Национален статистически институт припомнят, че посредством електронната система можете да се преброите единствено от български IP адрес. И по тази причина поучават: " Ако по някаква причина сега сте в чужбина, помолете околните си в България да ви преброят ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР