Празниците на Стария град продължават до 30 септември, включително, когато

...
Празниците на Стария град продължават до 30 септември, включително, когато
Коментари Харесай

Празниците на Стария град продължават, ето какво предстои

Празниците на Стария град не престават до 30 септември, в това число, когато посетителите ще имат опция да видят забавна галерия, да участват на реституция в деяние, а малчуганите ще могат да се включат в занимателна детска работилница.
В центъра на събитията на 12-тото издание на Празниците, които започнаха на 18 септември е популяризирането на движимото и недвижимо историческо завещание на Старинен Пловдив, както и отбелязването на 120-годишнината от рождението на художника Златю Бояджиев.
До 30 септември, пловдивчани и посетители на града към момента могат да прегледат документалната галерия „ Топография: От ателието до музея “ на пл. „ Римски стадион “, отдадена на 120 години от рождението на Златю Бояджиев, която наблюдава пътя от първите изложения, в които Златю взе участие, през идващите като към този момент одобрен актьор. Тя се реализира в партньорство с Фондация „ Български архитектурен модернизъм “. В къща „ Павлити “ е експонирана галерия „ Пианото в Пловдивската възрожденска къща – елегантният и изискан лъх от Европа! “, която демонстрира неповторими старинни пиана от фонда на ОИ „ Старинен Пловдив “. Изложба афиш от фонд „ Художествени творби “ на ОИ „ Старинен Пловдив “ на огромния български художник Божидар Икономов (1943-2016) по случай 80 години от неговото рождение, може да бъде прегледана в Къща „ Стамболян “. Тя се реализира взаимно с „ Международно триенале на театралния афиш “.
Вижте какво още следва!
Изложба „ Изнесени фондове: Пътуване във времето “
Къща „ Недкович “
На 26.09.2023 година, вторник, от 18:00 ч.
За пета поредна година изложбата „ Изнесени фондове “ ще показа непоказвани експонати от фондовете на ОИ „ Старинен Пловдив‘. Гостите на Стария град ще могат да видят дребна сбирка дамски аксесоари, порцелан, писалищни комплекти, мастилници, попивателни и други и да създадат едно сантиментално пътешестване обратно във времето
Реставраторът в деяние
Къща „ Хиндлиян “
28.09.2023 година, четвъртък, от 10:00 до 11:30 ч. и от 15:00 до 16:30 ч.
Ще бъде показан стадий от реставрацията на фрески и декоративна декорация в къща Хиндлиян, касаещ възстановки, ретуши и колоритна реинтеграция на сектори с изчезнали фрагменти.
Детска работилница „ Запечатан спомен “
Къща „ Стамболян “
На 30.09.2023 година, събота, от 13:00 до 17:00 ч.
Детската работилница е подобаваща за деца от 5 до 10 години и се осъществя под управлението на уредника на къща „ Стамболян “.
Всички събития от програмата на „ Празници на Стария град “ са с вход свободен!
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР