Празникът на Народните будители, историческата памет и националното самочувствие, отстояванивекове

...
Празникът на Народните будители, историческата памет и националното самочувствие, отстояванивекове
Коментари Харесай

Палитра от мероприятия в ИНУ Христо Ботев по повод Деня на народните будители

Празникът на Народните будители, историческата памет и националното самочувствие, отстояванивекове наред, беше тържествено маркиран в ИНУ „ Христо Ботев “ - Плевен.

 С благодарност и поклонение, възпитаници от трети клас изричаха имената на будителите, рецитираха стихове, пееха песни, с което извършиха с национална горделивост и респект мозъците на дребните възпитаници в учебното заведение и Учениците сервираха цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев в двора на учебното заведение и се преклониха с почитание пред труда на актуалните будители – техните учители.

 Директорът на ИНУ „ Христо Ботев “ - Плевен, Цветелин Горанов поздрави учениците и колектива с най-българския празник, пожела им да са почтени наследници на нашите книжовници и да черпят ентусиазъм за делата си от тях, защото точно учителите са актуалните български будители.



По мотив деня, отдаден на националните будители, второкласниците разказваха в клас за най-великите български книжовници и борци за независимост, украсиха таблата в класните стаи с облиците им и най-важното за делата им.

Екипът и възпитаници от четвърти клас гостуваха в детски градини, с цел да срещнат бъдещите първокласници със значимостта на идния празник, подариха им тематични книжки за оцветяване и разказваха за националните будители.

Поклон пред предците ни и пред днешните същински будители!
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР