Правят се доста внимателни оценки от страна на Израел за

...
Правят се доста внимателни оценки от страна на Израел за
Коментари Харесай

Мирослав Зафиров, ООН: Правят се доста внимателни оценки от страна на Израел за хода на едни потенциални военни действия

Правят се много деликатни оценки от страна на Израел за хода на едни евентуални военни дейности, които ще включват наземна интервенция. Това разяснява в утринния блок на NOVA „ Здравей, България " Мирослав Зафиров, посланик от Организация на обединените нации, взел участие в диалозите сред Израел и Палестина. Зафиров напомни, че все още продължава филантропичната интервенция, а очакванията са тя да продължи още няколко дни.

Тя е резултат от договаряния сред нашия екип и сътрудниците на място. Със сигурност не е задоволителна, само че е началото на един развой, който надяваме се ще продължи, сподели Зафиров.

Другата задача, по която се работи интензивно, е въпросът с жителите на европейски страни, които се намират на територията на Газа.

Преговорите към този момент с в ход. Целта е да бъде разрешен изходът на тези хора от зоната на спора. И това ще отнеме време, сподели Зафиров.

Причината да не могат да изоставен зоната на спора все още е комплицирана композиция от фактори, изясни дипломатът. Опитите са да се откри точната композиция, при която това да стане допустимо.

Там действително се води война. Трябва да се регистрират опасенията на всички фактори на място, в това число на страната Египет, изясни Зафиров.

По думите му договарянията за свободата на заложниците се водят най-вече в Доха, само че има и други участници. С какво време разполагаме е мъчно да се каже, сподели Зафиров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР