Правозащитната организация Амнести интернешънъл призова президента на ФИФА Джани Инфантино

...
Правозащитната организация Амнести интернешънъл призова президента на ФИФА Джани Инфантино
Коментари Харесай

Амнести интернешънъл призова Джани Инфантино да наруши мълчанието си относно изплащане на компенсации за работниците мигранти в Катар

Правозащитната организация " Амнести интернешънъл " прикани президента на ФИФА Джани Инфантино да наруши мълчанието си по отношение на погашение на обезщетения за служащите мигранти в Катар. Световното състезание по футбол стартира в неделя на фона на рецензиите към неспазването на човешките права в страната, изключително във връзка с служащите, построили стадионите.

Ако президентът на ФИФА не се изкаже, " Инфантино ще пропусне златна опция да остави след себе си Световно състезание, което почита и уважава служащите, които го направиха допустимо ", сподели Стив Кокбърн, началник на икономическия отдел на Амнести.

Амнести добави, че на Инфантино са били показани безчет доказателства за следствията върху служащите през последните 12 години, откакто Катар завоюва правата за домакинство.

" Така че посланието от Цюрих и Доха не може да бъде просто фокусиране върху футбола ", добави Кокбърн.

На 4 ноември Инфантино изпрати писмо до всички 32 национални федерации, които вземат участие в Световното състезание, призовавайки ги да се съсредоточат върху футбола и да сведат до най-малко политическите послания.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР