Правосъдният министър Цецка Цачева не изключи възможността промените в Наказателния

...
Правосъдният министър Цецка Цачева не изключи възможността промените в Наказателния
Коментари Харесай

Цачева не изключи възможността промените в НК да бъдат редактирани

Правосъдният министър Цецка Цачева не изключи опцията измененията в Наказателния кодекс да бъдат редактирани преди второ четене в правната комисия в Народното събрание. Пред публицисти тя напомни, че те са вследствие на рекомендации след разбор на европрокурори, който беше юридически след задача през 2016 година

Тя разяснява препоръчаните от правосъдното министерство промени в Наказателния кодекс , отнасящи се до корупцията в обществения и частния бранш . Проектът, който към този момент беше импортиран в Народното събрание, провокира рецензии измежду специалисти, жители и политически съперници.
 

Според тях властта влиза във война с пазарната стопанска система и правата на частния бизнес , а текстовете ще разрешат всеки, който дължи нещо по контракт, да бъде третиран като нарушител и преследван от закона.

Противниците на тези промени показаха опасения, че законът ще разреши да се стигне до произвол и в неговия смисъл всеки втори български жител ще може да стане обект на правосъдно гонене.
 
" Текстовете, казуистично интерпретирани, водят до страхове в хората , само че няма съображение за терзания по повод по правата , подбудени в гражданските контракти. За длъжностни закононарушения се разяснява да бъде ангажирана отговорността на банките ", съобщи Цачева.

България ще се регистрира по тези критерии след седмица пред евроексперти в границите на механизма за съдействие.

По думите на правосъдния министър присъединяване в изработването на този текст са взели специалисти от всички институции, които имат отношение към използването и преследването на този тип правонарушения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР