Правосъдният министър съобщи, че увеличаваме каналите за комуникация с Европейската

...
Правосъдният министър съобщи, че увеличаваме каналите за комуникация с Европейската
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Увеличаваме каналите за комуникация с Европейската прокуратура

Правосъдният министър заяви, че усилваме каналите за връзка с Европейската прокуратура, с цел да може повече институции и лица от България да я сезират.

Аспектите, които се дискутират сега, са в контактните точки да се включи Министерски съвет, ако при Министерски съвет директно постъпи сигнал или при инспекция се съберат задоволително данни, които навеждат за подозрения за закононарушение с еврофондове, изпълнителната власт непосредствено да може да препрати сигнала към Европейската прокуратура.

„ В Министерство на правораздаването има предложение всеки един прокурор също да може, откакто откри, че при досъдебно произвеждане или предварителна инспекция има данни, по които е способена Европейската прокуратура, съответният прокурор да ги изпрати директно на Европейската прокуратура, без да е длъжен да минава през Върховна касационна прокуратура, какъвто сега е реда “, изясни.

Министърът на правораздаването добави, че и към сегашния миг могат да подават директно сигнали към Европейската прокуратура, като се възползват от построения портал за това.

След срещата през вчерашния ден сред европейският основен прокурор Лаура Кьовеши и премиера Кирил Петков стана ясно, че Европейската прокуратура е получила рекорден брой сигнали за злоупотреби у нас. На базата на тях е почнала следствие на над 120 случая.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР