Правното острие на ГЕРБ Данаил Кирилов започва политическата си кариера

...
Правното острие на ГЕРБ Данаил Кирилов започва политическата си кариера
Коментари Харесай

Възход и падение: От Данаил Кирилов до Барни Ръбъл

" Правното острие " на ГЕРБ Данаил Кирилов стартира политическата си кариера в Българска социалистическа партия като общински консултант в София. Малко по-късно обръща политическите си пристрастия и се трансформира в същински асистент на тогавашния кмет на столицата Бойко Борисов. През идващите години политическата му кариера се развива стремително. Първо става народен представител от ГЕРБ, а след това и " новата Искра Фидосова " - става ръководител на парламентарната правна комисия.

През годините в Народното събрание той е вносител на редица противоречиви законопроекти, само че още не е в центъра на медийните прожектори. Неговата звезда " блесва " в цялост през април 2019 година. Тогава става министър на правораздаването на мястото на провалилия се претендент за президен на ГЕРБ Цецка Цачева, която напуща поста поради абсурда " Апартаментгейт ".

Следват редица спорни изявления и едно самопризнание, не макар че му е неразрешено да написа във Facebook, Кирилов взе участие в основаването на " Борисовската конституция " - инструмент, който съгласно анализатори се употребява от правителстовото за печелене на време на фона на продължаващите митинги против държавното управление и основния прокурор Иван Гешев. Цялото това политическо препускане на Кирилов завършва с това, че подава оставка, а хората го съпоставят с героя от " Семейство Флийнстоун " - Барни Ръбъл.

Кои обаче са незабравимите решили на Кирилов и по какъв начин мина той през развиването си в ГЕРБ - вижте във видеото.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР