Правната парламентарна комисия няма да изслушва главния прокурор Иван Гешев,

...
Правната парламентарна комисия няма да изслушва главния прокурор Иван Гешев,
Коментари Харесай

Правната комисия няма да изслушва Гешев

Правната парламентарна комисия няма да изслушва основния прокурор Иван Гешев, взеха решение членовете ѝ в края на постоянното си съвещание. В началото му председателката на парламентарната група на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова, позововайки се на писмото на Гешев, че не може да се яви на чуването, което самичък изиска, тъй като е в чужбина, предложи той да бъде заместен от представител на държавното обвиняване.

До края на съвещанието никой не пристигна и Атанасова предложи:

" Моля отсега нататък, в случай че ще проведем това чуване, ние сме длъжни по устав да го проведем, да е след решение на Комисията по правни въпроси и да не се съобразим с настояванията на господин Гешев, тъй като той не се яви ".

" Днес стана ясно, че Иван Гешев не откри за належащо да пристигна на съвещанието на правна комисия, където по негово искане беше включена точката за чуването му. Оттам нататък продължаваме да прилагаме правилника подобен каквото е - задължава правна комисия минимум на три месеца да изслушва основния прокурор ", съобщи Надежда Йорданова от ПП-ДБ след съвещанието на комисията.

Йорданова разяснява, че “ангажиментът Иван Гешев завърши в Екологичен потенциал тъкмо за 15 минути през вчерашния ден преди обяд ”.

Тя изрично съобщи, че не вижда с какво е нарушено правото на отбрана на Гешев във Висш съдебен съвет, както и, че е бил спазен " оптимално висок стандарт ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР