Правителството в Скопие обмисля удължаване на лятното часово време, за

...
Правителството в Скопие обмисля удължаване на лятното часово време, за
Коментари Харесай

Македония прави магии с времето, ще се спасява от зимата

Правителството в Скопие обмисля удължение на лятното часово време, с цел да пести електрическа енергия, оповестява уеб сайтът Плусинфо. Ръководството на Република Северна Македония разпореди на министерството на стопанската система да обмисли опцията за продължение на лятното часово време, с цел да се  създадат спомагателни икономии в общото ползване на електрическа енергия.

Зимното часово време стартира на 30 октомври, само че не е несъмнено дали жителите на  Република Северна Македония ще реалокират стрелките с час обратно.
-->
Ако в Република Северна Македония се вкара непрекъснато лятно часово време, през зимните месеци слънцето ще изгрява не по-късно от 7:30-7:45 сутринта, само че ще залязва не по-рано от 17:30-17:45, т.е. един час по-късно от " зимното " време. Това значи един час повече дневна светлина в следобедния интервал, т.е. спомагателна опция за осъществяване на някои задания и действия, които изискват светлина (служители и възпитаници на следобедни смени, фамилни действия, следобеден отдих).

Някои специалисти настояват, че лятното време е уместно за региона на Република Северна Македония, като се има поради нейното извънредно източно състояние в Централноевропейската часова зона (между 20:30 и 23:30 градуса източно от Гринуич), с дребна част в Източната европейска часова зона. Като се има поради ситуацията, през зимните месеци  в страната в действителност става мрачно прекомерно рано, за разлика от страните в същата зона, които са с по на запад.

Експертите обаче нямат единно мнение дали удължаването на лятното часово време е положително решение и дали и до каква степен ще способства за икономии, отбелязва Плуснинфо.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР