Правителството усилено се подготвя за предстоящите кметски избори на есен.

...
Правителството усилено се подготвя за предстоящите кметски избори на есен.
Коментари Харесай

Кабинетът осигури терен за изграждане на Център за подкрепа на лица с увреждания във Варна

Правителството интензивно се приготвя за идните кметски избори на есен. Напоследък Кабинетът на Бойко Борисов все по-често показва дейности със обществена устременост към потребностите на уязвените пластове на обществото, като подкрепя разнообразни общини с терени и парцели. В тази посока е и взетото решение Министерския съвет да трансферира парцел и половина, който до момента беше частна държавна благосъстоятелност, с цел да може кметството в морската ни столица да построи Център за поддръжка на лица с увреждания.

Имотите се намират във Варна и съставляват подблоково пространство с канцеларии, сервизни пространства и прилежащи мазета с повърхност 272.81 кв. метра на първия етаж в триетажна постройка в жилищния комплекс „ Дружба “ и независим обект с повърхност 179 кв. метра на трети етаж в постройка на ул. „ Кавала “ № 1-а в регион „ Одесос “.

Центърът ще бъде основан по процедурата за поддръжка за лица с увреждания на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 година. Общата стойност на плана е 999 957.80 лв., от които 849 964.13 лв. ще бъдат финансирани от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд.

Основни действия по плана за Центърът за поддръжка на лица с увреждания, в това число с тежки множествени увреждания са осъществяване на главен ремонт на пространства, доставка и монтаж на обзавеждане и съоръжение, закупуване на профилирано моторно транспортно средство с платформа за хора с увреждания, асортимент на личен състав и осъществяване на образование и супервизии.

Намеренията са той да дава услуги за деветдесет лица с увреждания, в това число с тежки множествени увреждания, включително: дневна и почасова грижа, консултиране, информиране и поддръжка, обезпечаване на лечебна помощ и рехабилитация, в това число и на лицата, полагащи грижи за лицата от целевата група, осъществяване на мобилна работа, краткосрочно настаняване в Центъра (заместваща грижа).

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР