Правителството следи внимателно дали има продукти и няма опасност храните

...
Правителството следи внимателно дали има продукти и няма опасност храните
Коментари Харесай

Не се подавайте на паника. Кирил Петков увери, че няма опасност храните да свършат

Правителството следи деликатно дали има артикули и няма заплаха храните да свършат в България. За това увери министър председателят Кирил Петков в понеделник след среща с работодателските организации.

Той прикани хората да не се подават на суматоха, която се основава във Facebook. По думите увеличението на цените на някои артикули в пъти е далавера и не би трябвало да се случва. Според Петков цените би трябвало да се качват на база на инфлацията.

„ Избягвайте суматоха, с цел да не даваме опция на спекуланти да ловят риба в мътна вода. Всички дружно би трябвало да знаем, че имаме държавно управление, което работи и обезпечава систематично решение на проблемите “, сподели Петков.

Изказването на премиера идва след уикенд, в който в обществените мрежи имаше голям брой постове за зародили разногласия, опашки и кавги сред хората, които са желали да си купят олио на промоционални цени, притеснявайки се, че то е поскъпнало неколкократно. Преди 10 дни пък в България се сътвори суматоха към повишаването на дизела, което накара доста хора да зареждат огромни количества гориво. В последна сметка внезапното повишаване не се случи.
Помощ за българския бизнес
На срещата с работодателите в понеделник се е решило още, че обезщетенията за ток за бизнеса ще продължат и през април. Предстои да се посочи с какъв брой и по какъв начин тъкмо ще се случи това.

На срещата участваха още министърът по енергетиката Александър Николов и по стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова. По думите й до дни ще бъде направен нов механизъм за подкрепяне на стопанската система.

„ Декларираме, че с всички вероятни законови средства ще подпомогнем българската стопанска система, тъй че предприятията да продължат да работят без да редуцират хора “, сподели Нинова.

На конференцията в понеделник министър-председателят подлага на критика опозицията за това, че атакува държавното управление с неоснователни рецензии.

"В момента гасим пожар след пожар, на всички места е продънена системата, а в това време чуваме мнения – "Ние ще решим за един ден всичко! ". Какво правихте последните 10 години? Оказва се, че трупаните проблеми с десетилетия в този момент би трябвало да ги решим за 90 дни. Точно поради този вид изявления сега имаме всички тези спекулативни рецесии “, сподели Петков.

Думите му идват единствено ден, Той самият сподели, че работи за „ ново ръководство на страната “ и че страната сега е „ изпусната “ от четворната коалиция, която ръководи.
Помощ за Украйна
На брифинга в понеделник Петков сподели още и че е разговарял с президента на Украйна Володимир Зеленски, който е благодарил за филантропичната помощ към този момент изпратена от България както и за поддръжката, която страната ни оказва на бежанците от войната.

По думите на премиера Зеленски е помолил България за всякаква спомагателна помощ, каквато е в положение да обезпечи и за позитивен метод в диалозите за интеграцията на Украйна в Европейски Съюз.

Петков дефинира диалога си с украинския президент като диалог на признателност и апел за още помощ, без значение каква.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР