Правителството прие промени в Устройствения правилник на Министерството на регионалното

...
Правителството прие промени в Устройствения правилник на Министерството на регионалното
Коментари Харесай

Променя се Устройственият правилник на МРРБ

Правителството одобри промени в Устройствения устав на Министерството на районното развиване и благоустройството с оглед застраховане на отговорностите за ръководството, координацията и контрола на дейностите по морско пространствено обмисляне, изработването на Морски тримерен проект на Република България и неговото осъществяване и актуализиране. Дейностите са предоставени на министъра на районното развиване и благоустройството с промените и допълненията на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България. В промени организационен устав на министерството са допълнени наредбите, регламентиращи тези пълномощия на министъра, оповестиха от държавната пресслужба.

Морското пространствено обмисляне е нова активност за Министерство на регионалното развитие и за реализирането ѝ се вършат функционални промени в министерството. Функциите по осъществяването ѝ се разпореждат на Главна дирекция "Стратегическо обмисляне и стратегии за районно развиване " и функционалната ѝ подготвеност се уголемява. В рамките на общата щатна бройка на министерството, в дирекцията ще се назначат петима специалисти с нужната подготовка в региона на морското пространствено обмисляне.

С измененията в устройствения устав се уточняват функционалностите на други структурни звена в министерството и щатната бройка на личния състав.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР