Правителството прие на днешното си заседание на проект на Меморандум

...
Правителството прие на днешното си заседание на проект на Меморандум
Коментари Харесай

Български малки и средни предприятия ще търсят пазари в Южна Корея

Правителството одобри на днешното си съвещание на план на Меморандум за съгласие сред българската Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия към министъра на стопанската система и Агенция за поощряване на търговията и вложенията на Южна Корея.

През 2018 година, стокообменът сред двете страни е на стойност 286.6 млн. $, отбелязвайки 47.6% нарастване по отношение на 2017 година, включително 106.3 млн. $. експорт от България (увеличение от близо 59.4% по отношение на 2017 г.) и 180.3 млн. $ импорт от Корея (увеличение от 41.4% по отношение на 2017 г.).

В Меморандума се планува двете организации да бъдат сътрудници в региона на развиването на дребните и междинните предприятия, като дават действителни благоприятни условия за разширение на бизнес контактите сред предприятията сред двете страни. България и Корея поемат отговорности за продан на бизнес-информация, обвързвана с търговията, опциите за вложение, политиката и ограниченията, подхванати от всяко от двете държавни управления за поощряване на интернационализацията на дребните и междинните предприятия. Освен това българската и корейската страна ще си сътрудничат при образуване на промоционални прояви в услуга на дребните и междинните предприятия като замяна на визити на бизнесмени, образуване на присъединяване им в бизнес конгреси, конференции, семинари, търговски панаири, изложби, визити на делегации и други.

Партньорството сред двете страни в региона на развиването на дребните и междинните предприятия планува предвижда и Меморандум за съгласие сред Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия и Асоциацията на вносителите на Корея, както и съглашение сред Българската организация за вложения Агенцията за поощряване на търговията и вложенията на Корея. Агенциите ще бъдат сътрудници в региона на привличането на вложения и реализация на нови планове, като дават действителни благоприятни условия и информация за разширение на бизнес контактите сред евентуални вложители.

Водещите артикули по износа за 2018 година са: Царевица (25.8 млн. щ.д.); Табла, пана, конзоли, пултове, шкафове и други сходни (11.7 млн. щ.д.); Ламарини, листове и ленти от мед (10.3 млн. щ.д.); Интегрални схеми и електронни микрокомплекти (5.3 млн. щ.д.); Ракообразни, мекотели и други водни безгръбначни, приготвени или консервирани (4.4 млн. щ.д.); Конвертори, леярски кофи, кокили и машини за отливане (4.4 млн. щ.д.) и други Водещите артикули по вноса за 2018 година са: Полиацетали, други полиетери и епоксидни смоли в първоначални форми (36.02 млн. щ.д.); Части и такъми, предопределени извънредно или основно за машините и апаратите от NN 8469 до 8472 (26.96 млн. щ.д.); Необработено олово (11.6 млн. щ.д.); Синтетични щапелни нишки (9.01 млн. щ.д.); Електрически батерии (8.1 млн. щ.д.); Пневматични гуми от каучук (7.1 млн. щ.д.) и други

Съществуват благоприятни условия за разширение на износа ни на артикули като: зърнени храни, олио, лозаро-винарски артикули, козметични/фармацевтични артикули и други. Българските виновност са непознати в Република Корея, заради което е належащо рекламиране за налагане на пазара.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР