Правителството предприема пакет от мерки срещу войната по пътищата, които

...
Правителството предприема пакет от мерки срещу войната по пътищата, които
Коментари Харесай

Денков обяви пакет от мерки срещу войната по пътищата

Правителството подхваща пакет от ограничения против войната по пътищата, които ще работят непрекъснато, а не кампанийно. Това разгласи министър-председателят Николай Денков при започване на съвещанието на Министерски съвет.

Пакетът включва ремонт на рисковите сектори по пътищата, регулярни инспекции за спазването на пътните плавила, промени в образованието на водачите на МПС, както и за образованието по " Пътна сигурност ".

„ Има тематики, които са извънредно значими и чувствителни за обществото. Една от тях е тематиката за сигурността на придвижването по пътищата. Затова една от първите срещи, които организирахме беше с министрите на вътрешните работи, на районното развиване и благоустройството, на превоза с цел да забележим какво може да създадем, с цел да обърнем отрицателната статистика в позитивна посока ”, сподели министър председателят.

Една от марките стартира да работи поще от през днешния ден - непрекъснати инспекции по пътищата от няколко институции.

" Надявам се тази система да проработи и това, което е обещавано от наша страна - няма да работим кампанийно, няма да се случи през днешния ден, с цел да можем да го отчетем пред медиите, а това ще е част от нашата работа. Имаме планувани месечни срещи с представителите на обособените ведомства. Ако се оправим както планираме, резултатите след няколко месеца ще бъдат забележими ", сподели Денков.

„ Специално внимание ще обърнем на ремонтите на рисковите пътища. Мерки свързани с безвредното шофиране, смяна в метода на образование на водачите ”, добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР