Правителството предлага на Народното събрание промени в Закона за морските

...
Правителството предлага на Народното събрание промени в Закона за морските
Коментари Харесай

Правителството предлага промени в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата


Правителството предлага на Народното събрание промени в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Главната цел на измененията в Закона е да бъдат въведени в българското законодателство условията на Директива 2014/89/ЕС на Европейския парламент и на Съвета от 23 юли 2014 година за определяне на рамка за морско пространствено обмисляне. По този метод ще се дефинират обсега, дилемите и наличието на Морския тримерен проект на Република България, реда и изискванията за неговото координиране, приемане, одобрение и поддържане в настоящо положение, както и способите за обезпечаване на неговата гласност. Като способен орган за използване на морското пространствено обмисляне и за разработване на Морския тримерен проект на Република България се дефинира министърът на районното развиване и благоустройството.

За всички кораби, които се намират или минават през морските пространства и вътрешните водни пътища на България, се вкарва условие да употребяват в оборудването си система за автоматизирана идентификация (AIS) непрестанно през целия интервал, в който тези кораби са в морските ни пространства, надлежно и в българския сектор на река Дунав.

Законопроектът включва забележителна група правила, с които се усъвършенства законовата наредба на устройственото обмисляне, капиталовото планиране и строителството на пристанища и профилирани пристанищни обекти.

Промените плануват Министерският съвет по предложение на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията, министъра на защитата и министъра на вътрешните работи да одобри Национален проект за търсене и избавяне в региона, за който България дава отговор.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР