Правителството определи днес периметър за придвижване на търсещите закрила чужденци,

...
Правителството определи днес периметър за придвижване на търсещите закрила чужденци,
Коментари Харесай

Определени са зони на движение на търсещите закрила чужденци

Правителството дефинира през днешния ден периметър за напредване на търсещите протекция чужденци, настанени в регистрационно-приемателните центрове на Държавната организация за бежанците (ДАБ) в София, Харманли и с. Баня и директен център в с. Пъстрогор. Целта е въвеждане на непоколебим административен надзор по време на производството за даване на протекция на чужденците.

Съгласно наредбите на Закона за убежището и бежанците (ЗУБ) по време на производството за даване на интернационална протекция чужденецът има право да се движи в границите на избраната административна област на територията на България, която не може да напуща. Определената зона дава задоволителна опция за придвижване, с цел да подсигурява упражняването на правата по този закон.

С оглед законовото обвързване на търсещите протекция да не навлизат в граничната зона на България, настанените в регистрационно-приемателен център на ДАБ в Харманли могат да се придвижват в избрания периметър на територията на област Хасково, без граничната зона.

Настанените в директен център в с. Пъстрогор могат да се придвижват на територията на област Хасково, без граничната зона, като се изключи територията на с. Пъстрогор. Необходимостта от битие на сходна избрана зона на придвижване по смисъла на ЗУБ в региона на директен център – с. Пъстрогор ще отпадне до края на 2017 година От страна на ДАБ са подхванати дейности за обособяването на центъра в с. Пъстрогор от отворен в затворен вид. Настанените в приемателния център в София не могат да напущат територията на град София, а настанените в с. Баня – територията на област Сливен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР