Правителството одобри промяна, с цел допълнение на дейности, в Плана

...
Правителството одобри промяна, с цел допълнение на дейности, в Плана
Коментари Харесай

Допълнен е Планът на правителството за мерките за присъединяване към ERM II и Банковия съюз

Правителството утвърди смяна, за допълнение на действия, в Плана за деяние, включващ ограничения в отговор на желанията на Република България за присъединение към Валутния механизъм II (ERM II) и към Банковия съюз до юли 2019 година (План). За задачата е изменено РМС № 611 от 2018 година, оповестиха от държавната пресслужба.

Промяната е във връзка с мярка 4 от Плана - „ Подобряване на рамката за несъстоятелността”, и е обвързвана с включване на две действия на Националния институт по правораздаване по отношение на нуждата от образование на съдиите. Те ще бъдат осъществени през 2019 година в границите на настоящ план, финансиран по Оперативна стратегия „ Добро управление”.

Реализацията на ограниченията от Плана ще обезпечи спазването на авансово поетите задължения в другите области и политики, които са от огромно значение за присъединението на страната ни към ERM II и към Банковия съюз, и като краен резултат, след осъществяване па всички критерии за конвергенция, да се вкара еврото в сходство с член 140 от Договора за действието на Европейския съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР