Правителството одобри изплащането на 6060 британски лири от бюджета на

...
Правителството одобри изплащането на 6060 британски лири от бюджета на
Коментари Харесай

Помните ли Марсело, който бе приет в Кеймбридж? Днес мечтата му се сбъдна

Правителството утвърди изплащането на 6060 английски лири от бюджета на МОН, заяви пресцентърът на Министерски съвет. Сумата ще покрие таксата за първия учебен срок на образование на Марсело Илиев в Кеймбридж. Финансовата помощ на студента се отпуска по молба на майка му, която няма опция да заплати разноските за образованието, написа в известието.
Припомняме, че преди към две години момчето от ромски генезис, родом от Монтана, сбъдна фантазията си да учи в Обединеното кралство.

Радостта обаче за бедното му семейство бързо стопира, тъй като образованието в Кетс Колидж е непостижимо за тях и няма по какъв начин да си го разрешат.

През 2015 година Марсело Илиев устоя приемния изпит в изискванията на огромна конкуренция и е признат в колежа.

През 2015 година и 2016 година Министерският съвет преведе 17 090 английски лири за общежитие на момчето.

Финансовата помощ е отпусната по молба на майката на Марсело до министър-председателя за подкрепяне на сина й за образованието му.

Сумата, нужна за възнаграждение на таксите и настаняването за двугодишния период на образование, обаче е непостижима за неговото семейство.

Затова таксата за образованието му бе поета от Камарата на строителите в България, а заплащането на разноските за общежитие от МОН.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР