Правителството не подкрепя обявяването на състояние на форсмажор за българските

...
Правителството не подкрепя обявяването на състояние на форсмажор за българските
Коментари Харесай

Има ли такова чудо форсмажор. Истината от Даниел Лорер

Правителството не поддържа оповестяването на положение на форсмажор за българските компании, поради войната в Украйна. Това съобщи във Велико Търново министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Предложението на бизнеса за форсмажор не е обсъждано на съдружен съвет, само че с изключение на партия „ Продължаваме промяната “, и съдружните сътрудници не поддържат концепцията, разяснява министър Даниел Лорер и акцентира, че няма място за оповестяване на форсмажор от страната: 

„ Тъй като вредите върху стопанската система като цяло ще бъдат доста по-големи, в сравнение с изгодите за някои съответни компании, които имат усложнения. Това не е нормална процедура и никой в Европа не го практикува, тъй като форсмажор може да изиска всяка компания и всеки съд да реши по договорно право дали това е настоящо или не “.  

Министърът акцентира, че страната продължава да се грижи за фирмите и се разисква дали ограниченията са съответни на моментното положение: 

„ Грижим се и оперативните стратегии от Европейския съюз да проработят мксимално бързо. В края на март имаме реакция за енергийна успеваемост 120 милиона, които влизат в деяние, по този начин чеправим всичко допустимо по силите на държавното управление фирмите да имат с какво да работят “, уточни Даниел Лорер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР